Thin Lizzy Double Charred Irish Whiskey (2023) 40%

Lite tveksamt och halvtamt sommarväder så här inledningsvis på min egen semester och där man får försöka hitta lite ljusglimtar, om inte annat inom dryckesvärlden. Denna hårdrockiga och Irländska blended-whiskeyn (på grain och malt) inköptes redan under förra året och har fått stå på hyllan fram tills nu i sommar och mitt 50-årsfirande. Jag har dock ännu inte hunnit sätta mig ner och ordentligt gett den en ärlig chans att visa vad den går för… men nu kör vi! 😀 🎸

Thin Lizzy Double Charred Irish Whiskey (2023) 40%

De två bandmedlemmarna, Scott Gorham och Brian Downey i bandet Thin Lizzy har tillsammans med Phil Lynott’s familj (Caroline, Sarah och Cathleen)  lanserat sin egen whiskey på marknaden i ett samarbete med West Cork Distillers, Thin Lizzy Double Charred Irish Whiskey. Thin Lizzy whisky är en blandning av grain och maltwhiskey som destilleras tre gånger. Efter destillering mognar whiskeyn på bourbonfat och avslutas sedan på dubbelt förkolnade amerikanska ekfat. Etiketten för denna whiskey designades av artisten Jim Fitzpatrick som ritade många av bandets omslag – BORN I MUSIC, AGED IN OAK – IRISH WHISKEY ROCKS!

Detta är en whiskypost baserad på en privat införskaffad flaska till freddeboos-bloggen.

Thin Lizzy Double Charred Irish Whiskey 40%
 
 WHISKY: Thin Lizzy Double Charred Irish Whiskey
 STYRKA: 40%  ÅR: 2023  ÅLDER: NAS
 REGION: Irland  TYP: Blended (grain /malt)  PRIS: 501 kr
 DESTILLERI: West Cork Distillers  SB-ART NR:   57605
 PRODUCENT: West Cork Distillers  LEVERANTÖR:  Live Brands Factory AB
 ÖVRIG INFO: Fattyp: ex-bourbon casks, tripple distilled
Mina omdömen: Thin Lizzy Double Charred Irish Whiskey (2023) 40%

DOFT: : Här hintas en del sköljmedel med citrusdoft och där även lite fruktkaka kommer fram.

SMAK: : Upplever den som ganska citrusig och med en hel del fruktiga och ekiga inslag. Ganska lätt i sin framtoning men ändå med mycket smak. Med ljust trä och svag vanilj i bakkant.

EFTERSMAK: Lätt citruskaraktär med lite ekiga tongångar hänger med också mot den avslutande delen där svaga vaniljstänk kan hittas på lite djupare nivå där också en ytterst svag dimma av rökighet anas.

HELHET: En lättdrucken och helt ok whisky som har en del trevliga citrusinslag och lite bourbonkaraktär i både doft och smak. Känns lite enkel bitvis och där mer mognad och större fyllighet finns på önskelistan. Upplevs lite syrlig (av typ omoget äpple/citrus) bitvis.

Ev. kommentar: En god och helt ok ’vardagswirre’ och som även kanske kan höja en del ögonbryn för den som har lite av musikintresse inom hårdrocken… Är väl personligen och i ärlighetens namn lite tudelad till alla dessa olika band- och artistsläpp som numera finns inom egentligen alla dryckeskategorier. 

TOTALPOÄNG: 14,25 / 20,00

Thin Lizzy Double Charred Irish Whiskey 40%

Thin Lizzy Double Charred Irish Whiskey (2023) 40%

Notering: 240709, (FAN)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 46 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *