Glenmorangie The Quinta Ruban Port Cask Extra Matured 46%

I jakten på nya smakupplevelser fick det efter jobbet igår bli några droppar av en god, hyfsat billig och sherrynyanserad whisky ifrån det skotska höglandet och Glenmorangie-destilleriet (Moët Hennessy) och som grundades år 1843. Glenmorangie är ett av världens största maltwhisky-varumärken och har en kapacitet på ca. 6 000 000 liter/år (tack till Lasse för detta trevliga samplesbytet)

glenmor_quintaruban

Glenmorangie The Quinta Ruban Port Cask Extra Matured

Region: Northern Highland, Styrka: 46%, Pris: 529 kr SB-Art nr: 84916

MITT BETYG: 15.50 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (4,00): Mandarin tillsammans med litet choklad-instick skapar en mycket god doft med sherrykaraktär och där man kan ana grape/blodapelsin i bakgrunden.

SMAK: (3,75): Lätt sirapsaktig till en början med smaker av ingefära och citrusfrukter (mandarin, blodapelsin och grape). Med ett par droppar vatten höjer den sig ett litet snäpp till och ligger riktigt fint i munnen då den mjuknar av något i kanterna…

EFTERSMAK: (3,75): Avslutet är medellångt och utan några större överraskningar… visst fruktinslag

HELHET: (4.00): En trevlig och god whisky med sherrytoner och som inte kostar skjortan. Ett ännu större sherry-inslag hade inte för min del gjort nått. Vattnas gärna, dock med stor försiktighet.

Notering: 130201, Sample (Lasse)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 28 times, 1 visits today)

10 svar på ”Glenmorangie The Quinta Ruban Port Cask Extra Matured 46%”

   1. Gärna Lassr. Jag byter gärna till mig ett prov med dig. Maila mig eller lämna din e-post kan jag skicka över en lista med mina samples?

 1. Det tycker jag! Den är riktigt trevlig även om den kanske inte når den absoluta toppen för min del… Inget sherry-monster, men ändå med visst inslag… 🙂

  1. Den är en helt ok ”vardagswirre”. Köpte den billigt i England så den var prisvärd för mig. Känns lite tunn enligt mig.

   1. Ja lite ”tjockare botten” och lite oljigare/fetare karaktär hade inte suttit fel…

    1. Precis. Men den fungerar som bjudwhisky hos mig. 🙂 Nu ska ja hälla upp en dram Laggan Mill till bandyn. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *