Om sidan

Ja, här är alltså tanken att jag, Fredrik, eller oftast bara Fredde (med smeknamnet böös, och därav bloggnamnet freddeboos.se) skall presentera mig lite grann och om vem jag är, vad jag gör och vad jag har för intressen (ja, om du inte redan har kunnat lista ut det förstås :)) och så vidare…

logga_freddeboos

WHISKY:
Mitt intresse för whisky har legat och lurat i bakgrunden ett tag ända från den sina tonåren och där jag har alltid har gillat rökig Islay-whisky.  Gärna helst med ett rejält inslag av tång och tjära och där några av mina allra första och stora whiskyintryck kommer ifrån Bowmore, Ardbeg och Caol Ila… och på den vägen är det!

Jag tycker också att det är riktigt kul att just singelmalten har fått ett sånt uppsving och att det finns så otroligt mycket att läsa och lära sig om denna dryck och dryckesframställning. Trots mitt stora whiskyintresse så är jag fortfarande ”oskuld” då jag ännu inte haft möjlighet att besöka Skottland, och då i synnerhet Islay och som jag hoppas att nån gång i livet kunna få uppleva.

Min s.k whiskyblogg (som även innehåller en del vin- och ölrecensioner och annat) är ett projekt som jag gärna sysselsätter mig med då ett annat av mina stora intressen i livet är data och datorer i alla dess former.

Jag bor på en liten ort vid vänerns kant vid namn Gullspång och är också upphovsman och skyldig till den lilla lokala whiskyklubben Amnehärad´s Whisky Club.  Detta är en liten klubb beståendes av ett gäng whiskydrickande (och nu medelålders) gubbar jag känt sedan barnsben, både via jobbet och min för länge sen avslutade idrottskarriär. (Ja, jag har spelat fotboll och bandy och gått i samma skola med både Olof Mellberg, Andreas Andersson och Fredrik Wikingsson i min ungdom och under pojklagstiden. Ta mig tusan om jag inte till och med ”hade chans” på Linda Bengtzing ett par dagar eller kanske nästan under en hel vecka i småskoleklass).

Noterbart är att alla mina åsikter här på freddeboos.se är helt mina egna och där jag inte har någon större eller närmare anknytning till själva whiskyindustrin än dörren in till mitt närmaste Systembolag. Personligen är jag av åsikten att whisky är till för hela folket, både man som kvinna och där jag föraktar ”whiskysnobberiet” som man ibland kan råka stöta på.

AWC-logga

Jag dricker gärna min whisky ”neat” dvs. outspädd och inledningsvis när jag provsmakar min whisky och där jag eventuellt droppar i en eller två droppar vatten i efterhand och vid behov. Mitt mål som ”amatör-whisky-konnässör” är att kunna smaka på så många sorters whisky som jag bara kan (och har råd med!) och är därför öppen för förslag och gärna byter samples (3 cl) med andra whiskyintresserade personer runt om i landet eller världen över.

I min jakt på att smaka så många sorter som möjligt så tar jag också gärna emot och betygsätter olika varuprover ifrån whiskyindustrin, givetvis med mina helt egna och opåverkningsbara betyg och omdömen och där jag i gengäld ger tillbaka lite gratisreklam här via whiskybloggen. Win-win!! 😉

Ett av mina andra stora intressen här i livet är musik och där jag gillar det mesta inom kategorin hårdrock, stonerrock, NWOBHM, och heavy metal och där jag är ständigt på jakt efter gött tunggung att lyssna på! 🙂 Min tillhörande Spotify-playlist med musiktips till freddeboos-bloggen hittas här!

Som lite kul kuriosa kan nämnas att mitt första hemsidebygge såg värdens ljus redan år 1998 med mina första stapplande försök inom HTML-språket och med diverse javascript och gif-animerade bilder.  

I slutet av 1990-talet var ju konkurrensen något betydligt mindre än idag med tanke på allt som publiceras varje sekund här på nätet och där min dåvarande hemsida lyckades plocka hem en utmärkelse och bli omnämnd i datortidningen Pc För Alla,  #7, september 2002. Betyg 9 av 10, jo man tackar!!! ?⭐:)

Min egenhändigt tillverkade freddeboos-logga som hittas här är helt fri för nedladdning och får gärna användas på andra (whisky)bloggar – dock gärna med en tillbakalänk till min blogg… https://www.freddeboos.se/

//Fredde

 

(Visited 65 times, 1 visits today)

2 svar på ”Om sidan”

 1. Hej Fredde!
  Vilken fantastisk sida man sprang på så här i dessa gråa Coronatider. Har precis hittat en ny kärlek som heter Kilchoman och blir väldigt glad när man ser hur välfylld din sida är med recensioner av detta märke. Egentligen ville jag nog bara säga tack för en fantastisk sida och ditt stora engagemang!!!!

  Ha det bäst!
  Mvh Stefan

  1. Tackar för dina värmande ord Stefan!

   Lilla Kilchoman-destilleriet är som Du sett även ett av mina största personliga favoriter och som jag håller väldigt högt och gillar stort och där det är deras härliga rökkaraktär (och då gärna över 50 ppm!!) som tilltalar mig. Har ännu inte själv smakat en enda whisky härifrån som jag inte har gillat och kan bara önska dig fortsatt lycka till på din egna whiskyresa! #keepondramming 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *