AWC

Amnehärad’s Whisky Club (AWC) är en whiskyklubb som finns i Gullspång (Amnehärads socken) och som jag är upphovsman till och som jag varit med och byggt upp. Den startades 100314 och består av totalt 6 stycken ordinarie medlemmar (vänner) som nån gång eller flera gånger om året samlas och dricker singlemalt. Lite tunggung på stereon brukar det också kunna bli tillsammans med en bit god mat.

Vi är alla glada amatörer inom området och när provar whisky så burkar vi försöka köra enligt ett antingen helblint eller ett halvblint upplägg (där vi vet vilka sorter som finns, men inte i vilket glas de är upphällda) och där vi sedan var och en bedömer en totalpoäng utifrån en 20-gradig skala (i steg om 0,25p) och enligt delmomenten DOFT, SMAK, ESMAK och HELHET som vardera har max totalt 5 poäng. 

Våra sammanställda omdömen och poäng presenteras sedan efter varje whiskyträff på vår gemensamma klubbsida som jag också är webmaster för: https://www.amneharadswhiskyclub.se

Då vi ej har direkt tillgång till någon större lokal så brukar vi hålla våra provningar hos nån av medlemmarna som då får vara värd för själva eventet. Själva lineupen till varje event kan vara förutbestämd och där vi går ihop och delar på kostnaden för whiskyn som vi har med. Oftast brukar vi dock köra att varje medlem bidrar med en egen flaska whisky (som man kollat upp att ingen annan tar med eller om vi redan har smakat den) och där man tar med sig det som blir kvar i flaskan hem.

Den som är värd får också välja om man vill ha nån gästdeltagare med vid provningen. För att få tillträde till nån av våra ordinarie whiskyprovningar måste man ansöka om ett gästdeltagande hos nån av medlemmarna. De tar sedan ett gemensamt beslut i frågan inför varje enskild omgång och är lite beroende av utrymmet hos värden.

Via whiskyklubben håller vi också ibland samplesprovningar där vi har möjlighet att köpa in oss på olika whiskyobjekt som klubben står som värd för och där varje deltagare sedan provsmakar dessa enskilt och privat hemma hos var och en. Till dessa Samples of Whisky-event brukar vi också bjuda in några närstående whiskyvänner som också kan vara med och provsmaka. Ett kul sätt att testa whisky på och för att kunna hålla kostnaderna nere lite grann men ändå kunna få smaka på lite fler olika whiskysorter.

Ta mig till AWC’s klubbsida!!

 

(Visited 33 times, 1 visits today)