Tipsa om whiskyklubbar/whiskybloggar

llDet är nu snart fyra år sedan tanken slog mig om att försöka bilda en liten whiskyklubb med en tillhörande hemsida för att på så sätt kunna smaka whisky gemensamt med andra och på sorter man kanske inte har råd att köpa själv samt för att kunna föra lite statistik och att jämföra smaknoteringar. 

Inte hade jag kunnat tro när allt detta påbörjades att whiskyintresset i Sverige och världen över skulle vara så stort och där nya whiskybloggar och whiskyklubbar startas upp typ varje dag och där antalet ansluta klubbar bara till Svenska Whiskyförbundet snart nått 200 st och som har bortåt 8000 medlemmar.

Då jag också är något av en självlärd datanörd, med om möjligt nästan ännu större intresse för ettor och nollor så är det också fantastisk kul att se att min personliga whiskyblogg har vuxit till sig rejält och nu snittar dryga 2500 besökare varje månad! Wow!! Kul är också alla nyfunna whiskyvänner som tillkommit genom detta, både svenska och utländska och där många kommit till tack vare just bloggen men där även andra sociala medier har hjälpt till för att kunna knyta kontakt. Och hoppas givetvis på fler…!

Som whiskybloggare (och whiskyklubbmedlem) har jag en liten idé om att här på bloggen försöka skapa en liten sammanställning av länkar, både till whiskybloggar/hemsidor och andra whiskyklubbar som har nån form av sida eller grupp på nätet. Du som besökare kan lägga in tips och förslag på sidor som kan passa in på Whiskyklubbar eller Blogroll. (Det går också fint att tipsa direkt via kommentarfältet på resp. sida!)

Som lite kuriosa kan avslöjas att mitt egna intresse för whisky har legat och lurat i bakgrunden sen de sena tonåren och där jag har alltid gillat rökig Islay-whisky och då gärna med ett rejält inslag av tång och tjära och där några av mina allra tidigaste intryck kommer ifrån välkända destillerier som Bowmore, Ardbeg och Caol Ila. 

I sommar uppnås dessutom den högaktningsvärda åldern av 40 år (WTF?!? När hände detta?) och visst vore väl kul om den stora drömmen om att kunna få besöka himmelriket och den lilla ön belägen strax utanför Skottlands kust kunde slå in och bli möjlig. Men allt kostar som alla vet pengar och whisky i sig är ju ingen direkt billig hobby, så hur det blir med ett sådant besök får väl tiden utvisa… och plånboken.

Finns ju även ett kommande ”300:e_smakade_sorters_whiskyjubileum” att fira och tänka på inom kort!! 😀 Har ännu inte bestämt vad det blir för sås att fira detta med och finns det kanske önskemål eller tips så går det givetvis bra att höra av sig även angående detta!

Oj, blev ett något längre inlägg än planerat men vad gör väl det! Ordet är ju fritt – smaken och betyget likaså! 😉

”Keep spread the JOY and stay tuned, wherever you are” – Also find me and freddeboos.se at:
Twitter@freddeboos or Facebook/freddeboos

11 svar på ”Tipsa om whiskyklubbar/whiskybloggar”

 1. Hej. Jag är relativt ny på ditt forum, ett halvår gammal ungefär. Men din sida är väldigt bra!!!! Och det kommer ett liv efter 40 med, men nu går det utför istället för uppför. Hälsning från en snart 41-åring

 2. Är det inte så att med åldern kommer ännu mer mognad, kvalité och där man bara fortsätter att stiga i värde, hehe? Tack ändå för ditt beröm Tobbe, det värmer! 🙂

 3. Hej Fredde

  Såg att du har en dröm att uppleva Islay , jag sitter i Halmstad med samma dröm och har även ett prospekt på resa dit 31/3-4/4 med boende flyg tur o retur besök på alla destillerier även Jura , har dock inte fått exat pris men det ligger på runt 9000:- ( tumme -pekfinger ) . Det finns 5 dubbelrum = 10pers ledigt under denna tid . Återkom om det låter intressant .
  / Tommy

  1. Det hade varit kul om du ville hänga på , du blir en erfarenhet rikare och jag får en guide till god whiskey ..

   1. Hehe, på Islay behövs väl knappt nån guide… 😉
    Du hör av mig inom kort (nån dag) i så fall om jag ev. nappar på erbjudandet.

    1. Hej Fredde

     Skarpt läge , har nu 4 gubbar klara så nu har jag begärt ner en offert ( skrev nog 9000:- ) men tror vi hammnar på 7500:- ( flyg o boende ) tillkommer gör då besök + transporter , hoppas du kommer med , avgår från Göteborg 11:15 .

     1. Hej Tommy!

      Jag är tyvärr tvungen att tacka nej till ditt erbjudande om en Islay-resa då det tidsmässigt inte passar mig riktigt.

      Tack ändå och ha det så skoj!!

      MVH Fredde

 4. Hej på er

  lite sugen som amatör men gillar whisky skarpt att starta upp en lite klubb för att testa lite nytt, lära känna nytt folk mm, detta inom Uddevalla trakten,,

  finns det någon som skulle vara intresserad av något sådant tro?
  Ha det bäst Anders//
  smsa mig gärna i så fall 0707490939

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *