Mull-A-Mhoine 10, 56% (Robert Butler Selection – Ledaig) – AWC-sample #33 – (HHG)

Edit: Haha, ja där stack jag ut hakan lite väl långt! 😉 Men det gör jag så gärna när man får veta att svaret på detta blindsample är en whisky som inhandlats i tyskland för endast ca 200 kr!! WOW!! Fantastisk och riktigt jäkla prisvärd whisky och med bra rökighet dessutom! Riktigt skoj och denna kommer att kollas upp närmare!

Går ut hårt och inleder 2014 med att försöka gissa rätt sort på vårt 33:e blinda samplesprov och som whiskyklubben står i regi utav och där det denna gången åter är medlem HHG som har stått för bidraget.

Har också sagt detta förut men det tål att sägas igen… Att blindprova whisky är svårt – dyngsvårt!! Men också väldigt lärorikt då det gäller att använda och sätt sina sinnen på max för att försöka bena ut alla de olika inslagen. Och sen dessutom försöka att komma ihåg om man tidigare har upplevt samma smaker och dofter och kan sätta rätt referens till dom.

Att detta sen är den mest rättvisaste typen av whiskyprovning råder ingen tvekan om tycker jag. Man sätter sitt betyg helt beroende på utseendet, doften och smaken och ej på ex. priset,  (”denna måste vara bra, så dyr som den är”)  eller etiketten, (”whiskyn kommer ifrån detta destilleriet, så det måste vara bra”) osv.

sampleawc mullamhoine

 

 

 WHISKY:  Mull-A-Mhoine 10, 56% (Robert Butler Selection – Ledaig) 
 STYRKA:  56%  ÅR: ?  ÅLDER: 10
 REGION:  Isle Of Mull  TYP: Vatted Malt  PRIS: ca. 200 kr
 PRODUCENT:  Ledaig Distillery  LEVERANTÖR:  ?

 

SORT: (min gissning) Big Peat X-mas 2012 

DOFT: (4,25 p) Härlig doft av kemisk läderkänsla och toner av lite rökig plast. (öhh:)) 😉

SMAK: (4,50 p) Den tända brasan är helt utbrunnen och kvar där i askan ligger det en tappad grillkorv… som smakar helt underbart! Lite oljig i karaktären. Anar även en lite metallisk(?) ton i botten. 

ESMAK: (4,25 p) Suveränt och långt avslut som man gärna suger så länge man kan på! Mörka rökdimmor letar sig långsamt upp hur halsen. Rå men ändå elegant. 

HELHET: (4,50 p) En måste-whisky för rök älskare, där doften skiljer sig en del mot smaken. 

Ev. kommentar: Garanterat en Big Peat-whisky-version!! Och är det inte den jag tror att det är så är det inte den… 😀

AWC-loggaTOTALPOÄNG: 17,50 p  

Notering: 140105, AWC-sample #33 (HHG)

[Musiktips:]

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 31 times, 1 visits today)

2 svar på ”Mull-A-Mhoine 10, 56% (Robert Butler Selection – Ledaig) – AWC-sample #33 – (HHG)”

  1. Wao! Inte varje dag man hittar så pass billig whisky som ändå smakar riktigt riktigt bra.

    Denna verkar vara ett kap för peatfreaksen?

  2. Ja, detta var en riktig lyckoträff!! 😀
    Ganska ung whisky dock men med riktigt bra drag i röken! Lite rå men ändå väldigt smakrik och spelar helt klart med i samma liga som några av de större tillverkarna… Lite dåligt med info bara men kolla gärna in denna noteringen (högst upp) på Whiskyfun.com -by Serge

    Jag kommer i alla fall hålla koll och ögonen öppna efter flera! Tror den även finns i något lägre procent också, typ 40% och 46% men troligtvis är denna 56% mest intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *