Guinness Extra Stout 5%

Ja, vi har väl alla sett dom… Flaskorna med det kolsvarta innehållet. Oftast gärna lite undangömda i nått hörn eller på baksidan eller på utkanten av nån hylla. Öltypen ”stout” har för många, inklusive mig själv inte kanske alltid har varit ett förstaval när det gäller öl men som på den senare delen av livet har börjat tilltala mig mycket mer i jakten på spännande smaker och där det nu blivit dags att smaka den ”mörka ölens heliga moder…” 🙂

guinness_extrastoutMitt omdöme:

Kolsvart öl med ett beige-färgat, lite småklibbigt och skummande skum bjuder näsan på nyanser av kaffe, lite kakao, pumpernickel och soja. Även lite vanilj i kanten. Inte riktigt fullt så doftrik som man kan tro vid den första anblicken.

Smaken i sig är både söt och har en del bittrare och goda sträva/kärva inslag av rostad malt, soja, kaffe och lite riven choklad. Även litet saltstänk kan också anas i den senare delen av denna ganska friska och kolsyrerika öl som kunde ha fått bjuda på liiiiite mera av de spännande smakerna…

För att vara en ”extra stout” så känns hela smakupplevelsen något lite för tunn/platt/vattnig i konsistensen och där den inte riktigt orkar motsvara de högt ställda förväntningarna.
Inte jättedyr, inte jätteextrem, så våga prova… 😉

Maltsorter: –
Humlesorter: –
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: –
Mer info: 

Notering: 150821, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: Guinness Extra Stout  SB ART.NR: 1561
 TYP: Stout  STYRKA: 5%
 PRIS: 17,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Guinness  LEVERANTÖR: Carlsberg Sverige AB
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips:]

tags: black sabbath hard rock metal rock blues rock clutch grunge queens of the stone age stoner stoner metal stoner rock Alabama

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.