Terrapin Moo-Hoo, 6%

Det skall sägas redan ifrån början att mina förhoppningar på denna Chocolate Milk Stout’en kanske inte var helt på topp när jag först fick syn på denna ölen men där min nyfikenhet tog överhanden och jag därför blev ägare till ett par flaskor. (Givetvis måste man ge allting en chans…!)

terrapin_moohooMitt omdöme:

Doften är överlag ganska klen och lite av en besvikelse, då jag förväntat mig mer. Liten touch av fyllig mörkchoklad ligger ändå långt bak och lurar tillsammans med lite mörka bär. Skummet är småbubbligt och snabbt tillbakadragande med lite kvarhängande lödder vid kanterna av glaset.

Tyvärr bjuder inte heller smakerna på nån riktigt fulländad föreställning heller och där smaken av mjölkchokladen känns lite väl utspädd i sammanhanget och lite för enkelspårig och utan något större djup mer än lite bittrare toner i eftersmaken.

Denna typen av öl kräver möjligen sin man eller kvinna och något visst av den som dricker den och det är möjligt att jag i detta fallet inte riktigt helt har fattat tjusningen… Därför blir det pass för mig. 

Maltsorter: Two row pale-, crystal 85-, choklad- och DH carafa III-malt (+ kakao, havreflingor och rostat korn)
Humlesorter: Nugget och Willamette
OG: 16.1 | FG: – | IBU: 30 | EBC: –
Mer info: 

Notering: 150830, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: Terrapin Moo-Hoo  SB ART.NR: 11407
 TYP: Chocolate Milk Stout  STYRKA: 6%
 PRIS: 24,90 kr (335 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Terrapin Beer Co.  LEVERANTÖR: Galatea AB
 Ointressant (Nja, vad finns det mer i kylen att smaka på…?)
 

Rating: ★★★★☆☆☆☆☆☆ 4/10 

 

 

[Musiktips:]

tags: 70s rock doom heavy heavy psych heavy rock proto rockpsychedelic rock Vienna

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 5 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *