Lagunitas Equinox 8% (2015)

Hösten kryper inpå och dagarna blir allt kortare men det gör inte mig så mycket då det allt som oftast finns några trevliga ljusglimtar på ölhorisonten som man kan krypa upp i soffan och filosofera lite över. 😀

Havreölen Equinox ifrån Lagunitas är ett sådant exempel och som ligger riktigt gött i munnen och som passar utmärkt just en dag som denna då natt och dag är lika långa världen över. Höstdagjämningen (Equinox) inträffar det ögonblick då solens centrum passerar himmelsekvatorn på väg söderut, och vårdagjämningen när solens centrum passerar himmelsekvatorn på väg norrut.

lagunitas_equinoxMitt omdöme:

Fruktiga toner med stora, härliga inslag av god apelsinmarmelad, passionsfrukt, citrusskal och humlekottar möter upp vid det tjocka, breda och kritvita skummet vid glaskanten och gör att leendet sprider ut sig över läpparna när man redan nu kan ana vartåt detta barkar… 

Detta är en öl med tropiska inslag och som känns ganska rak i sina smaker. Lätta citroninslag som följer med hela vägen tillsammans med honung, ananas, papaya, mandarin och söta humletoner. Mycket lättdrucken och fruktig ale med snäll bittrighet och mjuk kolsyra. Går mot ett något lite torrare avslut.

Ja tack, detta köps gärna igen! 😀

Maltsorter: –
Humlesorter: –
OG: 1.078 | FG: – | IBU: 50 | EBC: –
Mer info: 

Notering: 150923, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: Lagunitas Equinox  SB ART.NR: 11618
 TYP: Ale (Pale Oat)  STYRKA: 8%
 PRIS: 69 kr (650 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Lagunitas Brewing Company  LEVERANTÖR: Galatea AB
 Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips:] 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram  

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *