AWC-sample… (min gissning)

Ikväll avsmakas det några droppar av vår 15:e ”hemliga” AWC-sample

Sort: (gissning) Teerenpeli 8

DOFT (2,50): Toner av sprit, lite frukt och aceton och målarfärg.
SMAK (2,50): Tyvärr skiner fruktigheten med sin frånvaro och det kemiska inslaget är lite väl påtagligt…
ESMAK (2,50): Det som hänger kvar längst i gommen är åter det lite kemiska. Inte alltför god och inget man längtar efter.
HELHET (2,75): En ofärdig whisky som har en bit kvar till att bli fullt njutningsbar och godkänd. Kul ändå med en finsk whisky. (om det nu är den jag tror att det är)
KOMMENTAR: Tror att detta är en whisky som några av oss redan har smakat (vid Mackmyra-provningen) och som inte heller då föll mig i smaken.

TOTAL-Poäng: 10,25

Rätt svar på denna omgången beräknas nån gång i mitten på kommande vecka… (om alla deltagarna har hunnit få in sina svar)

EDIT: Rätt svar på denna kom att visa sig vara en whisky som jag ganska nyligen själv testat ett eget samples-prov på, nämligen den Tjeckoslovakiska  HammerHead 1989 (20 y.o)

Haha, ja så kan det gå!  😛 😉 Var nästan bergsäker på att det var den finska whiskyn vi fick smaka på då de smakade ganska lika. (man ska med andra ord inte vara allt för stursk när det gäller sin whisky…)

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

2 svar på ”AWC-sample… (min gissning)”

  1. Ajdå… Det där lät inte speciellt tilltalande 🙁
    Fick du skölja med med nått trevligare efter provet?

    Själv zippade jag på en Balvenie 14yo Cuban Selection… Den växer desto mindre det blir kvar i flaskan :-\

    1. Alltid kul när man har en whisky som man tycker smakar bättre och bättre och där man kanske lyckas finna smaker som man tidigare kanske missat! 🙂 Önskar det vore likadant med denna… Fast tyvärr inte. (kanske bäst att invänta rätt svar innan jag dissar denna mera, hehe :-P)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *