Caol Ila Destillery 2007 limited edition (58,4%)

Med hela tisdagen nästan avklarad och med lite ledighet framför sig i morgon så tänkte jag testa en whisky som jag har hållit på ett tag… (då jag har mina aningar om att detta kan vara nånting riktigt bra!)

Whiskyn ifråga är ett samples-prov som jag bytt till mig ifrån en arbetskamrat (stort tack Roffe!) och som är inköpt över disk på Caol Ilas destilleri och som det bara är där som man kan få tag i den… (om jag blivit rätt informerad och fattat det hela rätt)

Men nu får det vara slutsnackat, NU ÅKER VI!

Caol Ila Destillery 2007 limited edition (58,4%)

Region: Islay, Styrka: 58,4 %, Pris: ? kr SB-nr: (säljes endast över disk på destilleriet)

MITT TOTAL-betyg: 17,75 av 20,00

DOFT: (4,50) Mmmm, det här är njutning i fulla drag. Den lite fet- och oljeaktiga doften känns igen direkt, möjligtvis något tamare än man kanske är van vid(?) Askan, sotet och doften av blött och tjärat hampa-rep finns där dock och man kan nästa nöja sig med att bara lukta och dra i sig alla smakaromer genom näsan… 🙂

SMAK: (5,00) Om det var ett litet poängavdrag för den något klena doften så är det dubbelt upp smakmässigt sett! FULL POTT, ja nått annat kan det inte vara frågan om för det här är så nära himlen man kan komma! Den lite eldiga och mycket kraftfulla rökigheten, blandat med ask-tonerna, sältan och inslaget av tjärpastill och lite lime gör detta till en helt underbar smakresa. (förutsatt att man gillar RÖK-whisky och vem gör inte det!?)

E-SMAK: (4,00) När hettan, och det lite eldiga lagt sig och rökdimmorna åter kommer upp ifrån djupet av svalget och man känner eftersmaken  så kan man ana både torv, gräs och lite hö… Önskvärt hade kanske varit lite mera sötma på sluttampen och en aning mindre av det beska inslaget om man skall vara riktigt petig. Och gärna ännu längre eftersmak… 😉

HELHET: (4,25) Har man chansen och är på plats, varför nöja sig med att bara köpa en flaska och inte ett helt fat!! Man lär ju inte ångra sig… 😉 Detta är en mycket trevlig och karaktäristisk whisky ifrån Caol Ila och som kan rekommenderas! 😛 😛 (man önskar nästan att det hade fått följa med ett gäng med sotflagor till flaskan också bara för att framhäva själva rökigheten ännu mer…)

Notering: 120508, Privat smakad sample, (RLU)

(Visited 7 times, 1 visits today)

2 svar på ”Caol Ila Destillery 2007 limited edition (58,4%)”

    1. Det är bara att ta en sväng över till ön för att inhandla…! 😉 Och ta gärna med en tunna till mig också! (du kommer att gilla den garanterat, hehe)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *