Evil Twin Christmas Eve at a NYC Hotel Room 10,0%

Christmas Eve at a NYC Hotel Room ifrån Evil Twin-bryggeriet är en Imperial Stout som givetvis passar allra bäst på självaste julaftonen men där jag faktiskt fuskade lite och där denna avnöjts redan kvällen innan… 😉

eviltwin_christmasMitt omdöme:

Det först som möter upp i dörren förutom det brunsvarta skummet, är en ganska kraftfull, mörk ton av svart och mörkrostat kaffe. Även stora bitar av mörk choklad och lite läderton och viss rökhet är dofter som ligger i bakgrunden. En härlig doftkaramell! 😉   

Med ett kolsvart utseende svart som natten kan man nästan undra vartåt detta skall barka men där nästa trevliga överraskning dyker upp. Visst, smaken är mycket kraftfull och med massor av brända kaffetoner, rostad malt och choklad men där även lite mjukare toner av söta russin och mörka bär lyckas bryta sig fram. Även en lite humlig känsla dyker upp i avslutet tillsammans med mocca och skön lädersträvhet.

En underbar öl som bjuder på många upplevelser, både med smakfull aggressivitet och mörka nyanser men samtidigt även med väldigt lena och mjuka inslag. Rekommenderas! 😀

 SORT: Evil Twin Christmas Eve at a NYC Hotel Room  SB ART.NR: 11351
 TYP: Imperial Stout  STYRKA: 10,0%
 PRIS: 29,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT:  Evil Twin Brewing  LEVERANTÖR: Galatea Spirits
 Extremt God! (Bryggaren måste ha läst mina tankar när detta receptet uppfanns)
 

Rating: ★★★★★★★★★☆ 9/10 

 

 

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
 

log_eviltw

 

Se öl-poänglistan ⇠

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *