Halv åtta hos mig… del 1 – (#freddeboos_goes_matblog)

Det var i helgen dags för vår första omgång av ”halv åtta hos mig” och som tidigare utlovat kommer här en liten sammanställning ifrån aftonen. En parträff på tre där vi turas om att stå för värdskapet och för maten och drycken och där vi istället för 15.000 kr köper en flaska vin per par som sedan lottas ut till en vinnare. 

halvattahosmig_1

Fördrink
Pizzolato med tunnbrödsstick

Förrätt
Räksoppa med vitlöksbröd
vitt vin; Stoneleigh

Varmrätt
Salami- och ostfylld fläskfilé med klyftpotatis och primörer
rött vin; Abelis Carthago Lui

Dessert
Citrusmarinerade jordgubbar med chokladskum
Baileys med is  

 

Gästerna välkomnades och till välkomstdrink serverades det Pizzolato Spumante d’Italia, ett ekologiskt mousserande Italienskt rosévin gjort på  95% glera och 5% raboso (69 kr – Art.nr: 7742) och hembakade tunnbrödsstick. (Personligt vinbetyg: 3/5 p)

Till förrätten med räksoppa med vitlöksbröd dracks det ett mycket aromatiskt och friskt vitt vin ifrån Nya Zeeland, Stoneleigh Sauvignon Blanc, 2015 (109 kr – Art. nr: 6311och som vi alla tyckte hade en ganska stor touch av krusbär. Mycket fräscht och riktigt gott! (Personligt vinbetyg: 4/5 p)

Till huvudrätten som bestod av salami- och ostfylld fläskfilé och klyftpotatis med primörer serverades det ett spanskt rödvin (som jag tidigare testat) i form av Abelis Carthago Lui, 2013 (119 kr – Art.nr: 2280) 
(Personligt vinbetyg: 4/5 p)

Måltiden avslutades med en superb efterrätt i form av citrusmarinerade jordgubbar med chokladskum. Till detta dracks det välkyld Baileys Original Irish Cream (109 kr/35 cl, Art. nr: 765) med en isbit i. 

Någon närmare poängutdelning blev det tyvärr inte tal om men där kocken (frugan) med beröm fick godkänt och där maten gick hem hos alla… Vinnaren av det lilla vinlotteriet råkade bli jag själv! 😀 😉
(på whiskyfronten senare under kvällen blev det bara ”gammal skåpmat” och inget nyöppnat att rapportera)

vin_vinst1

Stort tack till de goda vännerna Johan, Anja, Henrik och Anna och där vi ser fram emot nästa omgång! 😀
(får hoppas att vi inte köper samma ”lotteri-vin” då också, haha)

På återseende! //Fredde
#freddeboos_goes_matblog – Ett litet instick från underkategorin ”…och annan bröte” här på bloggen.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *