Abelis Carthago Lui (2013) 15%

Ibland dyker man på guldkorn som man inte ens visste fanns och som man kanske bara har chansplockat i butiken. Så är det med detta spanska vin som för nån vecka sen förgyllde aftonen ihop med lite hämtmat. Kul!(…och för en gångs skull så är även frugan inne på samma linje och då måste det vara bra, hehe) ?

abelis_carthago_2013Abelis Carthago Lui (2013) 15%, 119 kr – SB-nr: 2280
Spanien, Toro

vin_skala4_s

 

 

Produktbeskrivning:
“Mycket fruktig, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, kakao, plommon, björnbär och rosmarin” /Sb

Mitt omdöme:

Ett mycket gott och fruktigt vin med stor fyllighet och hög fruktsyra och som passar mig som handsken. Gillas skarpt! (Hade toppbetyg på gång här men den får i nuläget nöja sig med en stark 4:a då jag önskar lite mer av doften). Fruktig och mörkt bärig med inslag av goda körsbär, björnbär och plommon. Ja tack, ett glas till! ? 

Råvaror: Tempranillo

P.s Har också “hört rykten om” att detta vinet ev. kommer att finnas med då frugan och jag börjar och inleder ett litet mini-halvåtta-hos-mig-projekt ihop med fyra goda vänner och där vi är första paret ut att stå för mat och för dryck… Gissningsvis liten närmare uppföljning från dessa matträffar här på bloggen! (kan ju alltid hända det slinker ner nån trevlig wirre också!) På återseende! #freddeboos_goes_matblog #masterchef #mästerkocken ?

Se lista över alla smakade viner >>>

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *