Fuller’s Vintage Ale (2013) 8,5%

Fuller’s ölsortiment brukar hålla hög klass och faller mig oftast i smaken. Därför var förväntningarna redan från början ganska högt ställda när så tillfället igår kom och då jag efter en avslutad arbetsvecka bestämde mig för att avnjuta och bekanta mig med denna alen i den nyinköpta skönfåtöljen. 🙂

Fuller’s Vintage Ale är en klassisk brittisk ale som utkommer varje år i begränsad och numrerad upplaga (detta är flaska nr. 007241) och som levereras i en snygg kartongbox. 

fullers_vintagealeMitt omdöme:

Inledningen är först ganska söt och drar lite grann åt gräddkola-hållet. Brunt socker, sirap, karamell och lite torkad apelsinfrukt. En stram munkänsla med viss bitterhet uppstår ganska fort och som håller i sig ända fram till slutet. Det genomgående intrycket och överlag känns detta som en välbalanserad öl som smakar riktigt gott. 

Det vita skummet tunnas ut ganska fort och har en svag doft av nötig karamell, sirap och lite alkohol. Känns som en lättdrucken och svagt kolsyrad ale som passar fint till både mat och som sällskapsdryck. Nån krona dyr…

 SORT: Fuller’s Vintage Ale (2013)  SB ART.NR: 11424
 TYP: Ale  STYRKA: 8,5%
 PRIS: 59 kr  LAND: 
 PRODUCENT: Fuller Smith & Turner
 LEVERANTÖR: Arvid Nordquist 
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

fullers

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.