Ängöl Lost in translation DIPA, 7,5%

Lyxar till det lite och helgar första vilodagen för egen del denna veckan med en dubbel ipa ifrån Kalmars ‪‎Ängöl‬ Kvartersbryggeri. – ”Lost In Translation”. Kan också avslöja att jag ser fram emot slutet av veckan då AWC-gänget drar på en BOX-whiskyprovning med Hans Nilsson som föreläsare! Mer om detta senare… 🙂 

ängöl_lostintranslationMitt omdöme:

Finbubbligt mjukt skum som avger dofter av både citrus, fräsch humle och svaga gräddkola-toner. Färgen går åt det mörka, rostbruna hållet.

Smaken är söt och har en viss beska i sig. Smaken av aprikos och lite persika gör sig påmind. Tycker detta är en hyfsad dubbelipa men som gärna hade fått stå ut lite mera och gett ett större och mera minnesvärt avtryck för att falla mig ännu mer i smaken.

Denna släpptes på SB i början av mars och för de 75 cl som flaskan innehåller får man punga ut med 79 kr.  Detta är en tillfällig öl för att fira bryggeriets tvåhundrade bryggning och när sista flaskan eller sista fatet är sålt är den slut.

”Själva ölet är bryggd i samarbete med det amerikanska mikrobryggeriet Revival Brewing Cosom och som har delat med sig av sitt recept som karaktäriseras av humlesorterna Chinook (USA) och Sorachi Ace av japanskt ursprung. Namnet kommer sig av att det blev en liten miss i översättningen av receptet där en svartrostad vetemalt blev till en lätt mörkrostad vetemalt, vilket resulterade i att ölen inte blev svart utan snarare brun. Originalet heter Double Black I.P.A.”

 SORT: Ängöl Lost in translation DIPA  SB ART.NR: 88434
 TYP: Ale  STYRKA: 7,5%
 PRIS: 79 kr (75 cl)  LAND: 
 PRODUCENT: Ängö Kvartersbryggeri  LEVERANTÖR: Ängö Kvartersbryggeri 
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips:]

angollog
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *