Stoodley Stout, 4,8%

Stoodley Stout, 4,8% är min första öl ifrån Little Valley Brewery, ett bryggeri som startades 2005. Öltyperna porter och stout kommer från de brittiska öarna, och är mörka, överjästa öl. Stout förknippas med Irland och en lite fylligare och torrare typ av öl än porter.

stoodley_stoutMitt omdöme:

Svag kaffedoftande centimeterhögt lågt skum, där även en och annan chokladbit återfinns. ”Rich and creamy” säger etiketten men där håller jag inte med riktigt då jag upplever den ganska vattnig, ofyllig, smaklös och intetsägande, den kolsvarta färgen till trots.  

Visst kan kaffe och svaga inslag av choklad (och möjligen lite apelsin) anas även i smaken men överlag är detta en riktig besvikelse faktiskt då jag hade förväntat mig mycket mer av denna. Även det förväntade bettet av lite torr beska i avslutet uteblir och lyser med sin frånvaro och ger ett visst poängavdrag för min del. Plus ändå i kanten för att råvaran är ekologiskt odlad. 

Det var synd då den i alla fall utseendemässigt verkade väldigt inbjudande när den stod där i butikshyllan och lockade mig till ett spontaninköp. :/

 SORT: Stoodley Stout  SB ART.NR: 11915
 TYP: Stout  STYRKA: 4,8%
 PRIS: 16,90 kr  LAND: 
 PRODUCENT: Little Valley Brewery  LEVERANTÖR: Galatea Spirits AB 
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips:]

lvb
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *