Caol Ila 18, 43%

Som en liten bonus vid lagda beställningar ifrån den välkända whiskyshoppen Whiskybase så brukar ofta en och annan liten sample få följa med och sådana initiativ uppskattas givetvis. Extra kul blir det ju också om man ännu inte hunnit testa whiskysorten ifråga… 🙂 Caol Ila uttalas för övrigt [cull-eela] och betyder ”Islays sund”.

caolila_18 
 WHISKY:  Caol Ila
 STYRKA:  43%  ÅR: –  ÅLDER: 18
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt   PRIS: ca. 640 kr (utlandet)
 DESTILLERI:  Caol Ila  SB-ART NR:  –
 BUTELJERARE:  –  LEVERANTÖR:  –

 

DOFT: 4.00 Doft av salta ostronskal och med en sötaktig maltighet. Väldigt mjuk och med oväntat svag och klen rökighet. God och välbalanserad men nog saknas det väl kanske här mera av nått (rööök så klart, hehe!)… 

SMAK: 4.00 Rund och mjuk whisky med ytterst svaga rökstrimmor och vegetabilisk nyanser. Förnimmelse av saften från citrusfrukter i bakgrunden.

ESMAK: 4.00 Svaga, mjuka maltiga toner dröjer sig kvar en liten stund och den lilla kvarvarande rökigheten är nu (tyvärr) nästan helt borta. Elegans är ett ord som poppar upp när gommen smeks med denna whisky! 🙂

HELHET: 4.00 En lite oväntad (med tanke på destilleriet) men god, elegant och väldigt mjuk Islay-whisky utan den karaktäristiska och nästan extrema rökigheten. Skall jag vara helt ärlig (och det är ju klart jag ska) så föredrar jag de något mera rökextrema och smakfullare alternativen ifrån detta whiskydestilleriet…

TOTALPOÄNG: 16,00 p 

 Notering: 140302,  Sample (FAN)

[Musiktips:]

caolila18
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 64 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *