Epic Armageddon IPA 6,7%

”In the beginning, there was nothing…
Then an impish brewer piled a ludicrous amount of hops into a batch of beer.
This zymurgical big bang is Epic Armageddon, an apocalytic assult on your
preconceptions and taste buds.”

Ja, med den ganska tunga etikettbeskrivningen så återstår det väl endast att hälla upp ett glas testa… 😉

epic_armageddonMitt omdöme:

Inledningsvis så bjuder doften på lite svag nyans av söt aprikos, lite apelsin, citronskal och toner av grapefrukt. Kunde dock gärna ha fått dofta ännu lite mera kraftfullt för att verkligen få det att vattnas i munnen.

När man sedan smakar på den så hittar man de välkända IPA-inslagen redan runt hörnet i form av citrusfrukter och lite söt honung och karamell. Det finns dock ett litet undantag och som man (framför allt med tanke på namngivningen av själva ölet) funderar lite över… Var finns det goa och sköna bettet:) Detta är lite väl tamt! Jag menar, sticker man ut hakan och kallar sin öl för ”Armageddon” ja då ska det ta mig tusan få våga bita till lite i kinderna! 

Nåja, nöjer man sig med ganska balanserad IPA utan beskbett och som har en del goda smaker så är detta ändå en ganska trevlig öl och som funkar fint både som sällskapsdryck eller till en bit mat. Förväntar man sig en riktig käftsmäll av grape och andra citrusfrukter så finns det betydligt bättre alternativ… Exempelvis deras suveräna Epic Hop Zombie Double India Pale Ale, 8,5%

 SORT: Epic Armageddon IPA  SB ART.NR: 1523
 TYP: Ale (IPA)  STYRKA: 6,7%
 PRIS: 22,90 kr (350 ml)  LAND: 
 PRODUCENT:  Epic Brewing  LEVERANTÖR: Galatea Spirits AB
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

logoepic[Musiktips:] ****

Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 5 times, 1 visits today)

1 svar på ”Epic Armageddon IPA 6,7%”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *