Omnipollo Nebuchadnezzar 8,5% (IPA)

– Nämen, är det inte… jo, men dra på trissor, det är det ju!! 😀 😛 🙂 🙂 😛 😀 😎 Whohoo!!

Ja, så blev min reaktion när jag en dag på min lilla mini-semester under påskdagarna hade vägarna förbi Kristinehamn och där jag slank in på deras SB bara för att kika runt lite och inhandla några pilsner. Där på hyllan stod de uppradade, ett litet gäng Nebuchadnezzar ifrån Omnipollo som släpptes den 1:a mars i år.

Nån som kanske vågar sig på en liten och inte alltför vild och avancerad gissning om vad som hände med min e-beställning när jag försökte beställa några, typ 0,5 sekunder efter kl. 10:00 då dagen på lanseringsdatumet?
(”lägg i kundkorg” >> ”skicka order” >> UTLOGGAD!! WTF!:)! ”Snabba ryck och tillbaka in igen” – SLUT!?)

omnipollo_nebMitt omdöme:

Finbubbligt vitt skumm och som efter en liten stund lägger sig som ett tunt lock över hela denna grapefruktsdoftande härligheten.

Utseendemässigt drar denna alen mot ljusbrunt och är grumligt oklar i nyansen. När man sedan smakar på den så drar det lite grann i kinderna redan ifrån första stund av den påtgliga men välbalanserade citrus- och grapebeskan. Även lite apelsin och några droppar ljus sirap kan anas. Riktigt nice om man gillar denna typen av öl! 😛

Även avslutet hänger med en bra stund efter och har ett bra och gött humlebett och som maskerar de alkoholhaltiga inslagen riktigt bra. Detta är en riktigt trevlig öl som passar både till mat och som sällskapsdryck. KÖÖÖÖP!! (i dagsläget verkar det för övrigt finnas gott om dom ute i landet)

 SORT: Omnipollo Nebuchadnezzar  SB ART.NR: 1231
 TYP: Ale  STYRKA: 8,5%
 PRIS: 29,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Omnipollo  LEVERANTÖR: Brill & Co AB
 Extremt God! (Bryggaren måste ha läst mina tankar när detta receptet uppfanns)
 

Rating: ★★★★★★★★★☆ 9/10 

 

omni_log

[Musiktips:]
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 30 times, 1 visits today)

1 svar på ”Omnipollo Nebuchadnezzar 8,5% (IPA)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *