Don Papa Rum (Aged in Oak), 40%

Själva upplägget för whiskysorterna som Amnehärad’s Whisky Club provsmakar vid våra events brukar vara att varje medlem bidrar med en valfri whisky, (gärna singlemalt) till aftonens tillställning och där man tar med sig flaskan hem (om det finns nått kvar efter att den ”fria provningen” tagit vid och som infaller efter att den ordinare provningen avslutats…). Ibland kan det även hända att det blir nån återprovning av tidigare testad whisky eller till och med nån annan typ av sprit. Till whiskyevent #27 hade vi med oss en medbjuden gästdeltagare (JKA) då det fanns plats över och då vi var två man kort och där det lite ovanligare bidraget för vår del blev en eklagrad Don Papa Rom och som var hans bidrag.

Detta tackade vi givetvis inte nej till utan den fick givetvis vara med i setupen för aftonen då vi ju tidigare har smakat på en del romlagrad whisky. (Den var dock ganska lättplacerad i det ”halvblinda” startfältet, då den stack ut lite grann ifrån de andra) Det bör dock nämnas och tas i beaktning att mina (och även de klubbdeltagarnas) smakreferenser inom det renodlade romträsket är förhållandevis små och där vi och jag inte är fullt så bevandrade. 

Smaknoterna som presenteras här nedan är en sammanställning med både mina samt andra medlemmars omdömen som framkom under aftonens diskussioner omkring denna mörka romen. Den angivna poängen är dock min helt personliga.

Don Papa Rum (Aged in Oak), 40%

 

 

 WHISKY: Don Papa Rum (Aged in Oak),
 STYRKA: 40%  ÅR:  – ÅLDER: NAS
 REGION: Filippinerna  TYP: Rom PRIS: 449 kr
 DESTILLERI: ?  SB-ART NR: 88567
 PRODUCENT: Don Papa Rum  LEVERANTÖR:
 ÖVRIG INFO: Mörk Rom

 

Mina omdömen: Don Papa Rum (Aged in Oak), 40%

DOFT: Apelsin, apelsinmarmelad, pop74, gräddkola, bärnstensfärgad, vaniljkola, kola, ananas, Cointreau, apelsinlikör, mandelkubb, söt, marsipan

SMAK: Gräddkola, apelsinlikör, citrus, söt, vanilj, marsipan, bittermandel, arrak

ESMAK: Apelsin, kola, underbar, kort

HELHET: Riktigt bra rom, top notch, apelsinsmak

TOTALPOÄNG: 16,00 / 20,00

Notering: 210716, Amnehärad´s Whisky Club, Event #27, (Gäst – JKA)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 83 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *