Bunnahabhain Toiteach a Dhà 46,3%

Efter en något lite fördröjd blindprovs-omgång med Amnehärad´s Whisky Club så kunde slutligen det rätta svaret presenteras för det senaste samplesprovet (á 3 cl) och där jag personligen (och som vanligt) inte riktigt var inne på rätt spår med min gissing… 🙃😁 (Testa gärna själva, är min vänliga men bestämda uppmaning och mitt lilla whiskyprovningstips till den som tror sig veta kunna bättre!)

Ett stort tack skickas också till AWC-medlem HHG för detta smakprovet av denna Toiteach A Dhà och som enligt nätuppgift är gaeliska och betyder ”rökig nummer två” och är en uppföljare till det omtyckta originalet Toiteach ifrån Bunnahabhain.

Bunnahabhain Toiteach a Dhà 46,3%

 

 

 WHISKY: Bunnahabhain Toiteach a Dhà 46,3%
 STYRKA: 46,3% ÅR:  2020 ÅLDER: NAS
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt PRIS: 499 kr
 DESTILLERI: Bunnahabhain  SB-ART NR: 82174
 PRODUCENT: Bunnahabhain  LEVERANTÖR: Altia Sweden
 ÖVRIG INFO: Denna whisky har lagrats på sherryfat

 

Mina omdömen: Bunnahabhain Toiteach a Dhà 46,3%

SORT: (Min gissning) Glen Grant 12 yo 43% (FEL!)

DOFT: En honungsfärgad whisky med en något fruktig nos. Lite örtiga toner kommer också fram. Efter en ganska kort tid vrider den om sig och får även en något lättbeskt i sig. Halm och lite blött hö är också närvarande. Tycker mig även ana en svag nyans av rök (men är inte helt säker).

SMAK: Något vass inledningsvis och med en liten spritsighet. Torr men ändå med lite sötma. Halm, hö, grönt gräs och lite aceton. Med framväxande beska och kanske med litet inslag av citrus långt därborta.

ESMAK: Ett lite beskbititgt avslut som står ut lite grann. Jag tänker åter på det torkade gräset, den fuktiga halmen och nånting lite växtligt.

HELHET: En ganska rak och ärlig whisky som har en del beska i sig. Lite rå bitvis kan jag tycka och kanske inte mitt förstaval vid nästa Sb-besök.

TOTALPOÄNG: 13,50 / 20,00

Notering: 210731, AWC-sample #83, (HHG)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *