Augustijn Blonde (Brouwerij Van Steenberge) 7%

Är man lite ”mitt-i-veckan”-ledig som jag är ibland så finns ju alltid möjligheten att njuta av ett öl på en onsdag för att liva upp tillvaron lite och speciellt när vädret inte visar sig från sin allra bästa sida. Munkölet Augustijn Blonde (Brouwerij Van Steenberge) 7% är för mig ett ej tidigare provat Belgiskt öl och där en flaska fick slinka med hem vid mitt senaste Sb-besök när jag hade vägarna förbi Mariestad.

”År 1295 började augustinermunkarna brygga öl ”Augustijn” Blonde i ett kloster i staden Gent. På medeltiden bryggde munkar ofta öl för sig själva och för försäljning. Populariteten av öl var relaterad till det faktum att vattnet var förorenat dricka och ölet som kokas vid själva tillverkningen var därför mycket säkrare att dricka.

1978 letade de augustinska munkarna, som redan hade erfarenhet av att hantera tredjepartsbryggerier, efter en ny partner för tillverkning av sina öl ”Augustijn”. Valet föll på grannen klosterbryggeriet Van Steenberge. Munkbryggeriet för sin del garanterade respekt för sina traditioner.” // via Google-sökning

Augustijn Blonde (Brouwerij Van Steenberge) 7%

Klosteröl – Augustijn Blonde (Brouwerij Van Steenberge) 7%

Mitt omdöme & betyg: Augustijn Blonde (Brouwerij Van Steenberge) 7%

Aprikosfruktig och fullmatad smak med ganska hög sötma, litet honungsinslag och med en gedigen skumkrona samt en fruktig och fräsch doft. Lite längre bak kan en något mera kryddig ton anas och där det även finns hintar av ljust bröd.

Överlag ett gott öl och en ganska lättdrucken ljus ’blonde’ ale av god kvalitet, med hög fyllighet och en nästan lite krämig munkänsla. 7/10 p

RÅVAROR: Kornmalt, socker, ris och humle
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Tillfälligt sortiment

Notering: 230705, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Augustijn Blonde (Brouwerij Van Steenberge) 7%  SB ART.NR: 12031
  TYP: Blonde (Belgisk Ljus Ale)  STYRKA: 7%
  PRIS: 29,90 kr (33 cl)  LAND:
  PRODUCENT: Brouwerij Van Steenberge
 LEVERANTÖR: Wicked Wine
  God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 75 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *