Epic Brewing Big Bad Baptist Imperial Stout 12%

Råkar man dyka på ett öl från Epic Brewing så är det svårt att motstå att inte handla. Big Bad Baptist Imperial Stout 12% råkade passera på min väg (på Sb vid Välsviken, Karlstad) upp till de värmländska skogarna och till vidderna vid Branäsbacken och fick givetvis också följa med på resan. Den blev dock inte smakad förräns jag åter kommit hem och när träningsvärken i kröppen hunnit lägga sig lite… 😄🍺 

Denna stouten som ingår i serien Big Bad Baptist har lagrats på whiskeyfat (vet ej exakt destilleri) och är även smaksatt med kakaobitar och kaffe och det är med spänning första gången jag smakar den.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av freddeboos 🇸🇪 (@freddeboos)

Mitt omdöme & betyg: Epic Brewing Big Bad Baptist Imperial Stout 12%

Choklad, choklad, vörtbröd, kaffe, kavring och kakao… sa jag kakao? Menade förstås KAKAO!! Ett underbart hantverksöl som är fullmatad med massor av härliga stoutinslag och med en rejäl och kraftfull alkolstyrka (som knapp känns!) Imponerande.

Detta är bra! Riktigt bra. Fast också lite dyrt. Men så får man ju också en hel handfull med helt underbara nyanser och där russin, chokladpraliner, lakritsfudge samt vanilj även kan tilläggas smaknoterna. En smak som dessutom har en insmickrande rostad ton med en hel del sötma i sig samt underliggande inslag av pumpernickel-bröd. Tummen upp för coolt ”börk”omslag!

Smaken är tjock, fyllig, balanserad och så där härligt krämig, precis om jag vill ha det och de smaksättande kakaobitarna och kaffet har verkligen gjort sitt jobb. Försöker leta men hittar inte speciellt mycket av whiskyfatlagringen, men vad gör väl det? Blir man inte religös efter att ha druckit denna badass till imperial stout, ja då blir man nog det aldrig! En riktig fullträff och jag vill ha MER!!

MALT: Muntons maris otter malt, briess 2-row brewers malt, crystal muntons, weyermann light munich malt I, 2-row chocolate malt 2-row black malt och rostad malt
HUMLE:
Nnugget, chinook och cascade samt kakobitar och kaffe
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart 21/10 – 2022

Notering: 230207, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Epic Brewing Big Bad Baptist  SB ART.NR: 11366
  TYP: Imperial Stout  STYRKA: 12%
  PRIS: 50,50 kr  LAND:
  PRODUCENT: Epic Brewing
 LEVERANTÖR: Great Brands AB
  Extremt God! (Bryggaren måste ha läst mina tankar när detta receptet uppfanns)
 

Rating: ★★★★★★★★★☆ 9/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *