Wermlands Premiärbrygd, 5,6%

”Förr i tiden bryggde man öl på gårdarna runt om i Värmland. I egna brygghus. Nu tar vi upp den fina traditionen att brygga ett smakrikt och naturligt öl, utan krångel. En stolt hyllning till Värmland. Till skogarna, vattnet, järnet och inte minst människorna” – Wermlands Brygghus

Ja, självklart måste några flaskor av denna öl införskaffas snarast då man bor i närområdet (Finns i butik: Kristinehamn, Karlskoga och Degerfors) och där Systembolaget inom väldigt snar framtid kommer sätta en del käppar i hjulen för alla oss ölfantaster genom att krångla till det med sina egna försäljningsregler.
Läs mer och säg Ja till försäljning av hantverksproducerad öl i Sverige

wermlands_premiarbrygdMitt omdöme:

Det drygt centimeterhöga skummet doftar lätt fruktigt och har en lite svag ton av angenäm gräddkola. 

Om doften bjuder på en ganska trivsam upplevelse så är risken ganska stor att man sedan blir rejält besviken på smaken om man inte gillar väldigt vattning och blaskig öl. Smaken i sig är lite metallisk och det lilla goda inslaget av den fruktiga gräddkolan orkar inte bära denna ölen hela vägen fram utan känns tyvärr mera som en axelryckning. Kolsyrehalten är ganska låg och där avslutet har ett litet svagt instick av bitter beska.

Kul med närproducerad öl men detta är lite för blaskigt för mig och mitt betyg blir därför knappt godkänd. 🙁

 SORT: Wermlands Premiärbrygd  SB ART.NR: 89025
 TYP: Ale  STYRKA: 5,6%
 PRIS: 21,80 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Värmlands Brygghus  LEVERANTÖR: Värmlands Brygghus
 Medel God (Jo, tack jag kan väl ta en öl till… men sen är det bra)
 

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 5/10 

 

 

werm_brygg[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 11 times, 1 visits today)

2 svar på ”Wermlands Premiärbrygd, 5,6%”

  1. Håller till viss del med dig, men tycker den håller lite bättre kvalité än vanliga alen som är väldigt alldaglig.

    Dock är deras lätt öl outstanding som lätt öl, bra smak och karaktär.

    Önskar att de kunde brygga en starkare ale åt det hållet med.

    1. Har faktiskt gett deras Ale) en poäng mer i betyg som jag också tyckte var lite tillbakadragen men där den extra poängen också kan ses som en liten bonus för det trevliga initiativet att man verkligen vågar satsa på och starta upp bryggeriverksamheten igen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *