S:t Eriks Centennial, 5,9%

Utseende säljer som bekant och där jag själv är lite svag för formgivningen med den breda botten och den långa halsen på ölflaskan hos S:t Eriks och som jag gillar mycket. 🙂

steriks_centennialMitt omdöme:

Med en klar ton som drar åt det orangea hållet så ser denna alen också riktigt inbjudande ut när den hällts upp och bjuder på ett par centimeter högt skumm på toppen. Lite klen i doften dock där bara svaga nyanser av lite lemon, nektarin, rostad malt, och röda bär kan anas.

Smaken däremot är något mera kraftfull och med en lite syrlig grapefruktskaraktär och en del bränd maltighet. Överlag en ganska torr öl och med mycket humlebeska och lite tallbarr mot slutet. 

För under 20 spänn så känns denna helt överkomlig även om den kanske inte bjuder till riktigt i doften. Gillar inledningen mest och den torra beskan men där jag personligen har lite svårt att helt komma överens med de rostade inslagen i eftersmaken. 

 SORT: S:t Eriks Centennial 5,9%  SB ART.NR: 1220
 TYP: Ale  STYRKA: 5,9%
 PRIS: 18,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: S:t Eriks Bryggeri
 LEVERANTÖR: Galatea Spirits AB 
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

Alla Ni läsare som har hängt med här ute på freddeboos.se-bloggen ett tag har kanske märkt att avdelningen med ölsorter på senare tid har fått ta lite större plats. Detta är bara en slumpmässig tillfällighet och där det inför den kommande påskledigheten finns planer på att testa, förutom ”Kyckling”-boxen ifrån AWC, några riktigt spännande whiskyflaskor ifrån den svenska avdelningen av Scotch Malt Whisky Society, SMWSSweden

Vill man kan man också följa freddeboos.se och AWC på Twitter
…och givetvis hittas freddeboos.se och AWC även på Facebook!

See you soon! //Fredde  😎

Print[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 8 times, 1 visits today)

2 svar på ”S:t Eriks Centennial, 5,9%”

  1. Jag har ju svårt för S:t Eriks, håller med att flaskorna är snygga men inehållet allderles för tråkigt enl mig. Bara Porten som övertygat hittills tycker jag.

    Dock har jag inte provat denna, så det skanske är dags för en ny chans 🙂

  2. Tycker denna funkar fint om man är sugen på en öl som bara sticker ut lite grann… 😉 Att sedan kunna hitta den på mitt lilla lokala gör ju inte heller saken sämre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *