Oppigårds Fatboy Brown 5,0%

Öl som kommer ifrån Oppigårds Bryggeri beläget i Ingvallsbenning åtta kilometer sydväst om Hedemora i Dalarna brukar vanligtvis falla mig på läppen och det är med spänd förväntan som jag häller upp min första Brown Ale härifrån. ”Brown Ale är en engelsk öltyp, släkt med pubens mild. Mild fick sitt namn av att den hade mildare beska än den andra typen av öl som traditionellt serverades på puben – bittern”

Mitt omdöme:

oppigards_fatboyUtseendemässigt så ser denna väldigt tilltalande ut med sin svagt mörkröda färgnyans som skimrande lyser upp mitt i allt det svarta och som doftar svagt av humle, sirap, apelsin och rostat kaffe.

Smaken är överraskande tam och inte riktigt fullt så kraftig som förväntat. Den har ändå riktigt goda inslag av både syrliga apelsiner, brända mandlar och en lite torrare kaffenyans. Beskan ligger nånstans runt medium på skalan och detta är en väldigt lättdrucken ale. 

På minussidan saknas möjligen lite mera fyllighet. Men å andra sidan får anses vara riktigt prisvärd under 20-lappen och som gärna smakas igen även om den känns aningens tunn och lite försiktig.

 SORT: Oppigårds Fatboy Brown  SB ART.NR: 11823
 TYP: Ale (Brown)  STYRKA: 5,0%
 PRIS: 18,80 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Oppigårds Bryggeri  LEVERANTÖR: Oppigårds Bryggeri 
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

logoppi[Musiktips:]
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
(Eller prenumerera på freddeboos.se-playlist)

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *