Camden Pale Ale, 4,0%

”En elegant Pale Ale från norra London. Balans är nyckelordet i denna alkoholsvaga Pale Ale (4%), alt enligt brittisk tradition. Här med en skön tvist av amerikansk humle. En öl som dricks av en medveten individ med höga krav!” (Från den 2 juni 2014 hos de flesta Systembolag)

Ja, så låter beskrivningen som hittas på importören Wicked Wines hemsida och det enda sättet att ta reda på om detta stämmer överens med ens egna omdöme är förstås genom att låta den smakas… 😉

camden_pale_aleMitt omdöme:

Ganska frisk doft som är fylld med både syrlig humle, lite citrus och några fräscha tallkottar. Det lätta skummet lägger sig fort och efterlämnar endast en mycket tunn hinna kvar efter sig.

Smakmässigt är detta tyvärr en ganska blaskig historia och där man hade hoppats på lite fylligare munkänsla, även om den ändå känns hyfsat balanserad och har en ganska trevlig smak.

Lite svag passion, citrustoner och beska ifrån grapefrukt hittas men känns lite för klena för att tilltala mig fullt ut. Noterbart är att den ligger på endast 4% i alkoholvolym och hade säkert vunnit på lite högre styrka för att få fram smakerna lite mer. Sammanfattningsvis ger vid handen en ganska fräsch ale men som är alldeles för klen… både i smak och bett!

 SORT: Camden Pale Ale  SB ART.NR: 1441
 TYP: Ale  STYRKA: 4,0%
 PRIS: 17,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT:  Camden Town Brewery  LEVERANTÖR:  Wicked Wine
 Medel God (Jo, tack jag kan väl ta en öl till… men sen är det bra)
 

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 5/10 

 

 

log_camden[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *