Spirit of Hven Seven Stars Merak, 45% (AWC-sample #40, HHM)

Vi har nu i whiskyklubben (Amnehärad’s Whisky Club) kommit fram till vårt 40:e blindprovssample och där det är medlem HHM som har varit bidragare denna månaden. Ett för övrigt riktigt kul upplägg där vi turas om att inhandla valfri whisky som det sedan är upp till medlemmarna att själva i lugn och ro dels betygsätta en 3:a utav och samt även försöka gissa vilken sort den kan vara. 🙂 (se gärna våra tidigare blindprov)

Edit: Denna gången var min gissning lite galet ute då det rätta svaret visade sig vara en intressant whisky ifrån Sverige och som jag kan rekommendera att testa om man inte redan gjort det…

hven_sevstar 
 WHISKY:  Spirit of Hven Seven Stars Merak
 STYRKA:  45%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Sverige  TYP: Single Malt  PRIS: 795 kr
 DESTILLERI:  Spirit of Hven  SB-ART NR:   20274
 PRODUCENT:  Backafallsbyn AB  LEVERANTÖR:  Backafallsbyn AB

 

awc_sampleSORT: (Min gissning) Edradour 10

DOFT: 4.00 God doft med lite söta sherryinfluenser och mörka bär.

SMAK: 4.00 Angenäm smak som först har en maltig ton och som sedan lockar fram lite mera fruktiga inslag av mörka bär. Välbalanserad sötma och inte så alkoholstark, troligtvis runt 43%.

ESMAK: 3.75 God finish men som dyker lite väl fort och lämnar inte så mycket avtryck mer än en ganska rund och mjuk smak av lite halvsöt malt kvar i munnen.

HELHET: 4.25 En mjuk smakupplevelse med välkända tongångar. När glaset hade varit tomt i några minuter kom en liten svag rökslinga fram som inte fanns där tidigare tillsammans med toner av kokta lingon(?).

Ev. kommentar: En trevlig whisky som gärna hade fått haft lite längre eftersmak! 🙂

TOTALPOÄNG: 16,00 p

Notering: 140713, AWC-sample #40 (HHM)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 29 times, 1 visits today)

2 svar på ”Spirit of Hven Seven Stars Merak, 45% (AWC-sample #40, HHM)”

    1. Får du inte tag på nån sample kan det faktiskt vara läge att leta efter en hel flaska för detta var en positiv överraskning i jämförelse i mot förra utgåvan.

      De flesta av de andra gubbarna i AWC och som också var med och blindprovs-testade denna tyckte också att den höll hög klass och det bådar ju gott! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *