Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout (2023) 10,2%

Ett öl som inhandlades strax innan jul förra året och som kom att öppnas och avnjutas under en av de efterföljande ledighetsdagarna vid nyåret var Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout (2023) 10,2% men som ännu inte hunnit läggas upp här på bloggen. Men här kommer den nu i alla fall och där det var kul att åter få stifta lite bekantskap med Sierra Nevada-bryggeriet ifrån USA, Kalifornien och vars miljötänk genomsyrar hela sin produktion. De äger bl.a en av landets största solpaneler med över 10 000 individuella paneler och fyra 250 kilowatt bränsleceller. Det gör att bryggeriet kan producera hälften av det totala elbehovet på plats och där alla förpackningar är av återvinningsbart material.

”Med ett otroligt djup av maltsmak, fyllig med toner av espresso, kakao, rostat korn och en lätt antydan av rök, är Narwhal ett massivt malt-monster. Aggressiv men raffinerad med en sammetslen kropp och dekadent finish, kommer Narwhal åldras väl i flaskan i många år framöver.” //Wicked Wine

Sierra Nevada Narwhal (2023) 10,2%

Mitt omdöme & betyg: Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout (2023) 10,2%

En trevlig stout som bjuder på härliga dofttoner av expressokaffe och choklad och där det beigebruna skummet är något kvarliggande. Här finns också goda inslag av rostad malt och katrinplommon.

Smakmässigt tycker jag också att det är ett ganska angenämt öl som har trevliga chokladtoner och med ganska stora inslag av rostat kaffe och katrinplommon. Tilläggas kan att det även finns en viss hint av den höga alkoholstyrkan som inte helt är maskerad av den i övrigt ganska fylliga smakbilden. 8/10 p

RÅVAROR: Carafa, Caramelized, Chocolate, Estate Pale, Honey, Roasted Barley, Smoked, Two-row Pale / Humle – Cascade, Ekuanot / Jäst – Ale.
OG: – | FG: – | IBU: 60 | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Limited Edition

Notering: 240109, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Sierra Nevada Narwhal (2023) 10,2%  SB ART.NR: 11403
  TYP: Imperial Stout  STYRKA: 10,2%
  PRIS: 44,70 kr (335 ml)  LAND:
  PRODUCENT:  Sierra Nevada
 LEVERANTÖR: AB Wicked Wine
  Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 50 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *