Omnipollo/Prairie Potlatch 7,0%

Efter en härlig vårdag och med solen på väg ner bakom trädtopparna och där man nästan (jag sa nästan!!) längtar efter att få tampas lite med gräsklipparen så passar det riktigt bra med en god ale med exotiska inslag.  

omnipolloprairie_potlatchMitt omdöme:

Rejält påslag med massor av härliga exotiska frukter i doften! Ananas, persika, aprikos, passionsfrukt och grape i en salig blandning. Riktigt inbjudande!! 🙂 Det stora, lätta och fluffiga skummet lägger sig kanske lite väl fort och lämnar en tunn hinna kvar på toppen i glaset.

Smaken är måttligt besk och där hela ölen känns lagom kolsyrad. Munkänslan är lätt (nästan snudd på för lätt) och inte jättemaltig utan där söta, exotiska fruktestrar och lite citronskal istället får ta rejält med plats. Fräsch och riktigt god öl med somrig smak av exotiska frukter och även med litet inslag av hö och torkat gräs.

Med lite mera fyllighet i eftersmaken och med lite mindre av det vattniga inslaget mot slutet så hade detta för min del kunnat bli riktigt bra. En riktigt stabil 8:a-plus-poängare med chans på både 9 och 10, lite beroende på dagsform… Faan, att man bara köpte en!  😎

 SORT: Omnipollo/Prairie Potlatch 7,0%  SB ART.NR: 11859
 TYP: Ale  STYRKA: 7,0%
 PRIS: 59,90 kr (375 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Omnipollo  LEVERANTÖR: Brill & Co AB 
 Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

omni_log[Musiktips:] Rekommenderas!! 

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 15 times, 1 visits today)

2 svar på ”Omnipollo/Prairie Potlatch 7,0%”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *