Bergslagens OAK Gin 48%

Med sommaren i antågande och där spritdrycken gin ofta avnjuts på solvarma terrasser, i husvagnen eller kanske i sommartorpet så är det ju alltid kul att få testa nångting nyutkommet, även om jag själv är ganska oerfaren och obevandrad på denna dryck. (Säljstart 180403) 

Bergslagens OAK Gin är en klassisk gin med hög fruktighet som man under sex månader har låtit dra till sig det sista ur ex-sherryfat som tidigare har innehållit svensk whisky för att kunna skapa nya spännande smakaromer. Detta är en gin som kan drickas direkt som den är (gärna med nån isbit och citronskiva) eller tillsammans med nån annan drinkingrediens, t.ex grapetonic.

Bergslagens OAK Gin 48%, 299 kr (50 cl)
Sverige – SB art.nr: 32871

vin_skala4_s

 

 

 

 

Mitt omdöme:

Klassisk och ganska stark doft där tallbarr med söt fruktighet och rivet citronskal är tydliga inslag. Här finns även en god och lite kryddig ton i form av kanel och ekfat. Känns sommrigt och inbjudande gott!

Smaken är också den ganska fruktsöt och har outspädd en ganska hög alkoholstyrka på 48% och där det också finns stora inslag av kanel, citron och whiskyaromer med ekfatskaraktär. Även en liten gräsighet har tillkommit och där jag tycker hela drycken överlag känns väldigt sommarfräsch!  4/5 p :)?

Notering: 180501, Sample, (Bergslagens Destilleri)
Photo Credit: Bergslagens Destilleri

[Musiktips:] 

Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 29 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *