Talisker 10 (x2)

Talisker 10

Region: Skye, Styrka: 45,8 %, Pris: 339 kr SB-nr: 411

MITT BETYG: (14,50, 16,50) 15,50 av 20,00 p

DOFT:

SMAK: Fruktig, apelsin, torkad frukt, citrus, gansk kort smak.

E-SMAK:

HELHET:

Notering: 101210, Amnehärad´s Whisky Club – Whiskyafton #4, (HHM)


Så är vi då åter igång med våra små ordinarie AWC-samplesprovningar och där första whiskyn ut efter uppehållet kom ifrån CPE och visade sig vara en återprovning…

SORT: (Min gissning) Glenlivet Nàdurra 48%

DOFT: Härlig aprikos/apelsin-fruktig doft med god, rund maltighet och där även en liten ton av sköljmedel kan uppfattas. Fräsch doft som för tankarna åt Speyside-hållet)

SMAK: Lätt apelsinklingande inledning innan de lite mera malttunga tonerna tar vid och där även en ganska stor kryddighet långsamt byggs upp underifrån. Lite pepprig men fortfarande en väldigt mjuk och rund smakupplevelse och där alkoholstyrkan troligtvis ligger en bit över 46%.

ESMAK: Denna lätt fruktkrämiga whisky har till en början en ganska kort eftersmak (tror man) men där den efterföljande pepprigheten förlänger den avsevärt. En del sötma i smaken som även är ganska obesk.

HELHET: En god whisky med ganska mycket smak men som ändå är ganska rund och mjuk till sin framtoning pch innan det lite mera pepparkryddiga inslaget livar upp den ett snäpp. Kanske finns här även lite rök(?) Ev. kommentar: Detta dricker jag gärna mera av!

TOTALPOÄNG: 16,50 av 20,00 p

Notering: 190930, sample, AWC, (CPE)

(Visited 84 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *