Talisker Skye (2020) 45,8%

Talisker har i slutet av året släppt en ny whisky med namnet Skye och som har skapats för att leverera ett innovativ och rökigt sött tillskott till den redan existerande samlingen. Blev sugen och klippte en! 😀

”Smakrik whisky med fatkaraktär och påtaglig rökighet, inslag av torkade aprikoser, apelsinskal, örter, jod, ljunghonung, vanilj och tjära.” //Sb

Talisker Skye (2020) 45,8%

 

 WHISKY: Talisker Skye
 STYRKA: 45,8%  ÅR:  2020 ÅLDER: NAS
 REGION: Isle of Skye  TYP: Singlemalt PRIS: 399 kr
 DESTILLERI: Talisker  SB-ART NR: 85515
 BUTELJERARE: Talisker  LEVERANTÖR: Diageo Sweden
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Triple Cask Matured, Ex-Sherry, American & Traditional Oak Casks

 

Mina omdömen: Talisker Skye (2020) 45,8%

Talisker Skye framför brasanDOFT: Härlig och fräsch palett med inslag av torkade aprikoser, apelsin, kola och träfat. Mörkt bärnstensfärgad och därav även en fröjd för ögat. Här kan även en viss underliggande rökighet anas. God doft!

SMAK: Mjuk kola-vaniljig-torkadfrukt-whisky med ett litet rökinslag, som gärna kunde fått stå ut lite mer för minn del. Kanske inte fullt så djup i smaklagren som jag hade önskat men ändå en god whisky med trevlig karaktär och som drar lite åt det sherrysöta hållet.

ESMAK: Fruktig, lätt ekfatsbaserad smak där även ett stänk möbelpolish hjälper till att stötta upp de för övrigt genomgående fruktiga tongångarna och som har en del efterklingande vanilj i sig. Ingen större beska att tala om och fortfarande med en balanserad rökighet ute i periferin.

HELHET: En god whisky för både vardag som fest. Passar både nybörjaren (som kanske vill testa på whisky med lite lätt/medelhög rökighet) och även den lite mera bevandrade whiskydrickaren då detta håller hög klass tycker jag till ett förhållandevis billigt pris. Nån form av åldersangivelse på flaskan och kanske lite ingående fatinformation finns på min önskelista då detta saknas.

TOTALPOÄNG: 15,50 / 20,00

[wp_charts title=”talisker_skye” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20,10,20,25,15,15,20,15,15,10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 210203, FAN

[Musiktips] *****!! 🙂     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 203 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *