Stone’s Ginger Joe 4% (nr 88018)

Helgen har tillbringats i Sunne i djupaste Värmland och är nu nyss hemkommen efter ett besök på Quality Hotel Selma Lagerlöf och efter att ha sett farsen Ett makalöst bröllop ihop med ett par vänner och bekanta. Kvällen inleddes igår med god mat och dryck (vin-recensioner kommer ev. senare) och där det också senare på kvällen efter föreställningen blev ett besök i baren där denna för mig nya ”blanddrycken” av typen ”ginger beer” kom att provsmakas.

Mitt omdöme:

Man möts till en början av friska och fräscha dofter av ingefära och lite apelsin-liknande toner i denna lite mystiska och svårklassade skapelse och som jag själv tycker snarare ligger närmare cider-hållet än åt öl… Känns lite svår att placera och få grepp om.

Vet heller inte riktigt vad som väntas när den första klunken av denna ganska alkoholfattiga (4%) drycken tas men där dessa tre smaker av ingefära, apelsin och söt ljus sirap, är väldigt framträdande och dominerande. När såväl den första överraskningen och smakintrycket har landat så känns detta som en väldigt uppfriskande och lättdrucken dryck!

Tycker den blir något stark av smaken i halsen emot slutet och det känns väl som att detta är inget man dricker jättemånga flaskor utav under en och samma kväll… även om den var väldigt frisk, upplyftande och ganska god. 😉

Som en ren öl får den väldigt låga poäng av mig men om man känner för att smaka på ett lite annorlunda alternativ, så varför inte…

Själva farsen då? Jo, den höll faktiskt över förväntan och var riktig rolig, om än med något förutsägbar handling, fast med väldigt bra skådespelar-insatser! Ger den 4 av 5 poäng! 🙂

Produktinfo:
Stone’s Ginger Joe
Art.nr SB: 88018
Pris: 20.90 kr, 33 cl

Medel God (Jo, tack jag kan väl ta en öl till… men sen är det bra)

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 5/10 


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *