Brewdog Zeitgeist Black Lager 4,9% (nr 1578)

Först av allt vill jag börja med att säga att mörk lager inte står högst upp på min inköpslista när öl skall inhandlas. Men när SB besöktes senast för min del så råkade det dock slinka med ett par stycken av denna skottska lager ifrån Brewdog-bryggeriet i min varukorg, mest för nyfikenhetens skull… Givetvis så dricks väl kanske denna typen av öl bäst ihop med nån form av mat men den kan även avnjutas på egen hand och så blev här fallet för min del.

Mitt omdöme:

Det kraftfulla och mycket tjocka skummet lägger sig som en vintermössa över den nästan kolsvarta lagerölen och när jag testar lite med munnen så smakar det lite krämigt sött och med toner av mörkt rostat kaffe…

Själva ölen har också den ganska kraftfulla tongångar av både kaffesmak och brända nötter och jag tycker mig ana viss rökighet(?) mot slutet. Även smaken av mörk chocklad biter sig kvar i munnen en ganska lång tid efter att man har svalt men jag upplever den ändå som en ganska lättdrucken öl och som inte känns alltför tung.

Nja, mörk lager i all ära men jag får nog säga att denna typen av öl fortfarande inte riktigt tillhör min favorit. Fullt drickbart men inget jag längtar efter eller köper alltför ofta.

Produktinfo:
Zeitgeist Black Lager. 4,9%
Art.nr SB: 1578
Pris: 15,90 kr, 33 cl

Medel God (Jo, tack jag kan väl ta en öl till… men sen är det bra)

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 5/10 

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *