Steinlager Pure 5,0% (nr 1206)

En ljus lager-öl för att fira in att påskledigheten äntligen har anlänt och med förhoppning om ljusare tider…

steinlager_pureMitt omdöme:

Först ut blev denna Nya Zeeländska ölen som doftar väldigt lite men där en viss blommig malt kan anas tillsammans med litet inslag av citrusfrukter och vete. 

Det knappt centimeterhöga helvita skummet drog sig snabbt tillbaka och kvar blev ett glas med ganska blekgul vätska med  lite mousserande, fräsig kolsyra. 

Smaken känns överlag väldigt lätt och tam och ölen i sig är väldig lättdrucken och känns ganska vattnig och utan några som helst större överraskningar.

Lite blommig, maltig smak med svaga toner av citrus, humle och spannmål. 

Avslutet är om möjligt ännu lättare, mjukare och svagare och man undrar nästan om det är öl eller en flaska med kolsyrat vatten man köpt… ja, typ nästan i alla fall. Eller som frugan sa: ”den var god – den smakar ju nästan inte öl alls…”  😎 😉

Betygsmässigt så ligger den för mig nånstans på skalan 3 till 4 poäng då den i och för sig är väldigt lättdrucken och inte har några otäcka inslag alls men där också avsaknaden av smaker nästan är total.

Ur miljösynpunkt är det därför också svårt att hävda att denna ölen är värd att fraktas hit ända ifrån Nya Zeeland och även om jag gissar att denna nya och mycket smalare och mindre skrymmande burken (á 30 cl) kanske är ett bra initiativ… (eller bara av ren, slug marknadsföring för att locka och lura oss konsumenter, ja vad vet jag?)

Produktinfo:

Steinlager Pure 5,0%
Art.nr SB: 1206
Pris: 12,50 kr (+pant) 30 cl

Dålig (Humm, nån annan som kanske vill smaka på denna:))

Rating: ★★★☆☆☆☆☆☆☆ 3/10 


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 62 times, 1 visits today)

5 svar på ”Steinlager Pure 5,0% (nr 1206)”

 1. Låter inte som en höjdare direkt.
  Köp en Gluttony eller 2 nu i April drack den på mässan i oktoboer och gillade den starkt, även Kosack var ganska god om jag inte minns fel.

  1. Ljus lager är ju alltid ljus lager och med en viss risk för att kanske inte smaka så mycket alls… och detta var typ en sådan öl, åtminstone för egen del och åsikt.

   Dina tips har noterats! Tack för det, Robban! 😉

   1. Håller med dig Robban!
    Gluttony är världsklass… klart en av de absolut bästa öl jag druckit. Kommer bli ett lass med sådana den 2.a april 😀

  1. Hej Leif! Har för mig att jag plockade denna ölen direkt från hyllan vid ett SB-besök. Verkar i dagsläget vid en sökning på SB inte längre tyvärr vara tillgänglig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *