Highland Park Cask Strength 56% (nr 554)

1:a mars i år lanserades denna enbart för Sverige och speciellt framtagna fatstyrke-starka whiskyn ifrån Higland Park och som släpps på buteljstorleken 35 cl. (vilket jag också tycker är ett mycket bra och smart drag av SB, då man ju kan provsmaka fler sorter för en lite billigare penning!) Att jag själv har lyckats byta till mig ett gratis samplesprov av min whiskypolare Roffe gör ju inte heller saken sämre, hehe 😉

highlandpark_cs

Highland Park Cask Strength

Region: Orkney, Styrka: 56%, Pris: 299 kr SB-Art nr: 554 (35 cl)

MITT BETYG: 15,25 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (4,00): Ganska dova och maltiga toner kommer direkt fram i doften och som också blandas upp med instick av vanilj och svaga strimmor av rök. Färgen är gyllengul och jag förmodar ett visst inslag av E150… (nån som vet och kan bekräfta detta?) Tycker doften faktiskt är riktigt angenäm även om där även infinner sig en viss råhet.

SMAK: (4,00): Mjuk start och där den maltiga och lite krämaktiga smaken känns ganska söt. Växlar upp mot mitten och blir kryddigare men även något bitigare (utan spädning med vatten). God sötma och lite svagt rökig.

EFTERSMAK: (3,50): Mot slutet letar sig lite vassaare och spritiga nyanser fram. Det känns lite grann som att whiskyn inte riktigt orkar fylla upp hela spektrat och bära med sig alla de goda smakerna ända fram till slutet. Viss pepprighet.

HELHET: (3,75): Växer till sig något med ett par droppar vatten i och man får ännu mjukare kanter i början och med något mindre spritigt inslag i eftersmaken. Detta är bitvis en riktigt trevligt whisky och jag gillar den lite söta och maltiga smaken och den lite krämiga karaktären. Det blir dock för min del ett litet poängavdrag för det råa och vassa som dyker upp mot slutklämmen. Tycker ändå den definitivt bör ges en chans och jag smakar gärna på denna igen! 🙂

Notering: 130329, Sample (Roffe, VWV)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 18 times, 1 visits today)

2 svar på ”Highland Park Cask Strength 56% (nr 554)”

  1. Låter ganska intressant. Gillar ju HP generellt så denna måste jag prova.
    Glad Påsk på dig föresten. Ska sj ge mig på två Laffe prov ikväll 😀

    1. Jasså, du slår till med två riktiga rökbomber ikväll… Nice! Då får jag väl önska dig lycka till! 😉 🙂

      Fick själv även med en blindsample tillsammans med denna HP’n där det på ettiketten står ”Raketbränsle 63,9%” och luktar som en hel kreosot-fabrik och som jag på förhand tror har ganska hög potential! 😉 Får väl se om ledigheten räcker till och om jag hinner prova den med… är ju dessutom riktigt nyfiken på Whiskybodens Indiska samples-såser också! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *