Sigtuna Lazy Days 3,5%

Med inspiration från en jättelik grapefrukt som hänger där borta vid horisonten och när solen aldrig tycks vilja gå ner… ja, det är dessa vyer Sigtuna Brygghus haft framför sig när denna ölen skapades. En (american) session pale ale som finns i två olika versioner, en lite starkare på 4,5 % och så denna 3,5:an som går att inhandla i vissa Coop-butiker. (t ex. Coop Extra, Mariestad)

Mitt omdöme:

Somrig och överraskande stor doft som är fylld med toner av citrus, grapefrukt och passionsfrukt. (Oj, den här doftade betydligt mer än förväntat!) Skummet är småbubbligt vitt och ganska kvarvarande. 

Smaken är lätt krispig och inte riktigt så välfylld i smaker som doften men har ändå bra potential. Även här återfinns de tropiska inslagen av citrus, grapefrukt och passionsfrukt, mango och vitt bröd.

För att bara vara en 3,5%-öl så tycker jag detta är bra och ett riktigt stort kliv framåt och ’görsköj’ att kunna hitta ett så här pass gött öl i mataffären. Gissa hur sugen jag nu är att få tag på storebrodern med 4,5%… 😀 

Maltsorter: Pilsnermalt, Münchnermalt, vete
HumlesorterMosaic, Citra, Herkules
Övrig info:
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: –

Notering: 170816, FAN – Se alla smakade ölsorter 

 SORT: Sigtuna Lazy Days 3,5%  SB ART.NR: (inköpt på Coop)
 TYP: (American) Session Pale Ale  STYRKA: 3,5%
 PRIS: (strax under 20 kr?)  LAND: 
 PRODUCENT: Sigtuna Brygghus  LEVERANTÖR: Galatea AB
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 20 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *