Uppladdning…

Laddar upp inför morgondagens whiskyafton och finslipar smaklökarna så gott det går. 🙂 Därför smakas det ikväll ett par droppar av en whisky som blivit ganska omskriven och som jag själv tidigare inte varit så vidare värst förtjust i trots alla lovord, nämligen Amrut Peated Indian.

När jag förra gången provade denna lyckades den för egen del endast uppnå 08,25 p av totalt 20,00 vilket ju är ganska dåligt.

Nu råkar ju ändå flaskan stå där i hyllan och samlar damm så varför inte ge den en chans till och försöka hitta några av de poäng som möjligen fattas för att den skall bli klassad som en åtminstone hyfsad wirre…

Doften är fortfarande gummiaktig och lite unket fruktig… Rökstrimmor finns i bakgrunden

Ganska kryddig inledning där dock det lite unkna snart kommer ikapp och gör sig påmind… Lite ettrig och eldig samtidigt som rökigheten tilltar något och även hettan.

Avslutet bjuder på både ek, rök, (unken) frukt och känns mediumlångt och har ett liten kryddig höjning på slutet. Tyvärr så tar även här det lite unkna och sura överhanden och blir det man kommer ihåg.

Helhetsintrycket för denna Indiska whisky är tyvärr för min del ganska oförändrad och jag skulle möjligtvis kunna sträcka mig tiill en höjning upp till typ 09.00 p men inte mer… 🙁

En fördel är att det nu har minskat ett par till cl i flaskan och kanske, kanske har den bättrat på sig ännu ett par pinnhål tills nästa gång den kommer fram igen… Men det lär nog dröja ett tag, tyvärr.

Jag ser nu fram än mer emot morgondagens whiskyafton som jag hoppas blir kul och intressant och som förhoppningsvis har mycket mer att ge, i form av:

Bruichladdich 1991 Callejo cask finish
Mannocmore 1991 Refill sherry butts.
Bunnahabhain Darach Ur
Dalmore 15
Bruichladdich The Laddie Ten
Kilchoman Machir Bay
Aberfeldy 12
Aberlour 15

På återseende! 🙂 /Fredde

(Visited 3 times, 1 visits today)

2 svar på ”Uppladdning…”

 1. Hehe.. du gillar verkligen inte den här whiskyn.
  Är heller inte så förtjust i den :-\
  Bästa jag provat av Amrut var deras Fusion som nådde 80-81p

  Hoppas ni får trevligt ikväll!

  1. Inget ont om Indien och deras försök till att göra whisky men detta faller tyvärr inte mig riktigt i smaken… trots att det ändå finns ett förhållandevis trevligt rökinslag i den.

   Fusion är för mig ännu oprövad och jag känner just nu heller inget större behov av att få testa den… Jag lovar att lämna kvar Indien-whiskyn på hyllorna till de som tycker att detta är gott! 🙂

   Gällande vår ”frukt-afton” ikväll så har det ju smugit sig in en ”katt bland hermelinerna” och jag skulle inte bli alls förvånad om den blir kvällens bästa whisky, hehe (tror du vet vilken jag menar…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *