Och den ruttna Systembolags-följetongen fortsätter… *suck*

Fick i dag på egen begäran och efter 12 dagars väntetid status-beskedet att min beställning på de MYCKET efterlängtade Larz Kristerz Stuff-ölen tyvärr ej kommer levereras till mig pga av slutförsäljning… 🙁 🙁

Det var ju synd!  Tyvärr kanske också lite väntat då min beställning lades strax efter kl. 14:00 den 1 mars, dagen då de lanserades och då en hel del nyheter brukar ta slut väldigt fort. (och detta kan jag köpa!)

Fick också i vanlig ”SB-ordning” orderbekräftelse via mailen en kort stund efter. Men det jag inte fattar är:

Varför kan inte ett mail (eller ett sms) direkt skickas ut till mig som kund och som har lagt order och då Systembolaget noterat att varan tagit slut och att min (bekräftade) order ej kommer att kunna levereras?

Jag menar det är år 2013! Hur JÄVLA SVÅRT KAN DET VARA?!?

Det kan ju hända att man kanske kan tänka sig att vilja lägga nån annan order på annat nyinkommet godis… Och detta utan att behöva vänta i hela 12 dagar bara för att sedan få reda på att ”Nej, tyvärr varan är slutsåld!”

Nu är det väl inte detta kanske hela världen och det är ju inte säkert att dessa öl skulle ha tagit mig till några himmelska höjder men det är ju själva principen man blir så trött på! Känns tyvärr också alltför ofta som att de mindre orterna inte riktigt ligger lika långt fram när startskottet går och de inskickade beställningarna till Systembolaget börjar att behandlas.

Tycker nog det är dags att börja tänka på att utveckla och uppgradera beställnings-systemet lite grann!!
Och även gärna försöka göra det så rättvist som möjligt…

P.s Man kanske kunde efter typ tre missade beställningar få ett ”frispel” och få ligga först i kön den 4:e gången, bara som en fin liten gest och då man tydligen ej kan kompenseras på något annat sätt för detta skitsystem och som upplägget är just nu…

Vore kul om man också kunde beställa samples-prov… som man kan från flertalet andra utländska sidor!

Besvikna hälsningar (för andra gången!

//Fredde

(Visited 3 times, 1 visits today)

10 svar på ”Och den ruttna Systembolags-följetongen fortsätter… *suck*”

 1. Hållet med dig Fredde.
  Systemets system funkar INTE bra…. man totalt bortprioriterar mindre order.

  Jag har nästan lagt ner att beatälla… åker runt land o rike eller kollar med kompisar runt om i Sverige om de kan göra mig en tjänst. Men va fan så ska det ju inte vara för jag har valt att inte bo i en storstad :@

  1. Ja, funkar inte e-beställningarna ordentligt så är det nog bättre att avveckla tjänsten… och så får vi slåss om varorna i butikerna istället! (man kan ju dock tycka att det borde, i dessa dagar, vara en hyfsat simpel sak att fixa till ett bra, rättvist och smidigt system för dessa online-beställningar)

 2. Har hänt mig en gång också, tog även då onödigt lång tid innan man fick 100% bekräftat att produkten faktiskt var slut och att jag inte skulle få den… alla andra beställningar har funkat fint dock 🙂

 3. Jo jag vet Fredde. Men vet inte hur jag ska få tid med ett forum till… som tex twitter 😀

  Ja Robban jag ebeställer en hel del öl o whisky som det finns gott om och då fungerat det för mig med. Men så fort det börjar bli lite exklusivare varor eller som det inte finns sågott om så blir det inte allt för sällan problem dessvärre 🙁

  1. @Markus – Det handlar bara om prioriteringar… 😉

   Vad gäller SB så fick jag igår (för andra gång i ordningen) ett ursäktande mail i min inkorg och som svar på mitt klagomål ifrån SB att det bästa vore om alla underleverantörer hade sina system uppdatderade och synkade emot SB bla. bla. bla… och att de själva inte ser lätt på det hela utan hoppas på att kunna förbättra inom snar framtid osv. osv osv…. *suck* *suck* suck*

   Som den monopol-ställning SB har så tycker i alla fall jag att alla i HELA Sverige skulle ha exakt SAMMA chans och möjlighet att kunna ”tävla” om sortimentet…

   Varför inte bara, under låt säga första dagen, när en nyhet lanseras låta alla inkomna ordrar hamna i en ”låda” som man sedan drar och lottar ut antalet tillgängliga objekt ifrå, typ en timme innan stängningsdags och sedan då skicka ut en bekräftelse till alla som har fått eller inte fått igenom sin order…

   * Alla på hugget och som verkligen intresserade av just denna specifika nyheten skulle då få samma chans att hinna få in sin order.

   * Alla skulle ha lika stor chans att kunna få det man lägger sin beställning på, oberoende på vart man bor.

   * Skulle man ha oturen att missa sin order så finns ju fortfarande chansen dagen efter (och inte som nu 12 dagar efter) möjlighet att hitta nått annat intressant.

   * Man skulle även få bättre spridning om man bara fick handla ett max-antal av varan första dagen.

   * Visst skulle det kanske hända att man kanske även då skulle bli utan varor men det skulle vara betydligt lättare att kunna acceptera, om man visste att utgångsläget var 100 procent lika för alla…

   Eller också så skulle de rotera på turordningen på exempelvis postnumret som beställningarna läggs och tas emot ifrån… typ denna veckan kommer ordrar lagda ifrån XXX XX att behandlas först i kön osv bara för att kunna skapa lite mera rättvisa.

 4. Hvis det er noen trøst, så er det norske Vinmonopolet mye, mye verre. Jeg bestiller jevnlig fra Systembolaget, og for meg som nordmann er det som å komme til himmelen i forhold. Det er nordsjøoljens bakside, alt for mange gidder ikke å bry seg noe særlig med å gjøre en ordentlig jobb, og hver gang noen prøver å klage så blir svaret at vi er utakknemlige fordi vi bor i et så rikt land. Et rikt land som bruker mer penger på helsevesen, offentlig transport, m.m. men som får lite igjen for pengene. Klag gjerne på Systembolaget, men husk at det tross alt fungerer bedre enn mange andre lands alkoholutsalg.

  1. Tack Per för ditt inlägg och kul med ett besök ifrån vårt grannland Norge! 🙂

   Jag håller med dig och visst funkar vårt Systembolag överlag jättebra här i Sverige och med ett fantastiskt utbud och med hyfsat snabba leveranstider…

   Många gånger så är det kanske säkert inte heller Systembolagets fel att det blir fel utan orsaken ligger kanske tidigare i försäljningsledet och ute hos alla distributörer, leverantörer osv. och där alla olika datasystem inte alltid lyckas att komma överens och kan prata med varandra. (och visst funkar det kanske 100 gånger bättre än hos vissa andra utländska försäljare)

   Men det är tyvärr lite grann som Markus här ovan är lite inne på att det alltför ofta strular när det blir frågan om lite exklusivare varor eller varor med väldigt begränsad upplaga och med dagens allehanda bra och väl fungerande datasystem så borde det inte vara allt för svårt/dyrt att kunna fixa till ett mer rättvist och ett ännu bättre upplägg som verkligen orkar med trycket och som fungerar…

   Sen finns också frågan om ”varors fria rörlighet” inom EU och som man ju också kan ha vissa synpunkter på… 😉

   1. Jeg mente ikke at dere skulle være fornøyde med ting som fungerer dårlig på Systemet. Alt som kan forbedres burde forbedres, og vi har et begrep i Norge for kunder som kan gjøre at en virksomhet (offentlig eller privat) kan utvikle seg til det bedre: ”Krevende kunder”. Det er derfor veldig bra at dere påpeker feil, og etterspør bedre drift og service. Bare fordi Systembolaget fungerer bedre enn de Albanske eller Norske alkoholutsalgene betyr ikke at man ikke kan forbedre seg. Men ikke bli misfornøyde mennesker, bare krevende kunder… 🙂

    Jeg misunner dere også muligheten til å ta med alkohol fra utlandet. I Norge kan vi bare ta med en liter sprit, to liter vin og to liter øl. Hvis vi betaler tull på 20 kr pr. liter, så kan vi ta inn inntil 30 liter øl. Norge er på mange områder en slags ”Walled Garden” slik som Apples forretningsunivers.

    1. Hehehe… ”Kunden har alltid rätt! 😉

     Då jag aldrig provat undrar jag om jag kan beställa varor ifrån norska Vinmonopolet för hemleverans direkt till dörren eller om man måste gå omvägen och beställa via Systembolaget som ombud ? Nån som vet?

     Btw… Apple får inte min röst kan jag avslöja…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *