RSS
 

Edradour Ballechin 5 The Marsala Casks Matured Heavily Peated (46%)

31 maj 2012

Rök och ask-toner kan man aldrig får för mycket utav och jag har nu tack vara Roffe ifrån Vikens Whiskyvänner fått möjlighet att få smaka på en utav Edradours rökigaste varianter… Och TACK för det, då detta är riktigt bra!

Edradour Ballechin 5 The Marsala Casks Matured Heavily Peated (46%)

Region: Northern Highland, Styrka: 46 %, Pris: 899 kr SB-nr: 10184

MITT TOTAL-betyg: 16,75 av 20,00

DOFT: (4,50) I’m in LOVE! 🙂 Mycket askfylld och kraftfull rökdoft blandat med toner av vanilj. Det här bådar riktigt bra och man vill få känna på smaken direkt!

SMAK: (4,25) Full av sötma med toner av honung, vanilj och kryddpeppar. Luktar aningens mer rök än den smakar… Mycket trevlig whisky med en viss askig underton och som gärna hade kunnat få vara ännu mer framträdande, då detta är riktigt njutbart.

E-SMAK: (4,00) Från att ha varit ganska kraftfull inledningsvis så tunnar den ut och där den söta rökigheten försvinner alldeles för fort… (till skillnad från de feta/oljiga Islay-rökarna som hänger kvar en bra stund längre i svalget)

HELHET: (4,00) Helt klart en favorit-wirre i kategorin rök-whisky! 🙂 Ganska få lager i denna men där sötman, ask-röken, vaniljen och det lite kryddiga skapar en fin kombination. Prismässigt ligger denna kanske något i överkant men för att vara en rökig whisky ifrån det minsta destilleriet ifrån högländerna, så… KÖP! 😉

Notering: 120531, Privat smakad sample, (RLU-VWV)

 

Tags: , , , , ,

Kommentera

 
 
 1. Markus

  2012/06/02 kl. 10:24

  Låter faktiskt inbjudande.
  Hur fick du tag i den?

   
  • Fredde

   2012/06/02 kl. 10:42

   Japp, det var den och detta var en ej tidigare smakad whisky för min del och den var faktiskt riktigt god och hade en hel del Islay-influenser över sig… 😛 Det var tack vare ett samples-byte med Roffe som jag fick möjlighet att testa denna.

    
 
© 2011-2019 freddeboos.se