Chill Out Lakes Shiraz 2010 (nr 27000) 59 kr

I går inleddes SEMESTERN (yihhaaaaa!!!!) för egen del och detta måste ju givetvis firas! 😉

Därför fick det bli lite tapas-stuk på kvälls-käket i form av diverse godsaker så som ex. lufttorkad skinka, oliver, olja, bröd, marinerade vitlöksklyftor, hemmagjord tsatsiki, några mjukostar och lite kex… Även några pizza-snittar tillagades.

Till detta serverades det rödvin och det för mig in på anledningen till varför jag skriver detta inlägg över huvudtaget…

freddeboos.se ju är namnet och adressen till denna och nuvarande hemsida och var från början tänkt att vara enbart en whiskyblogg-sida där alla av mig smakade whiskys skulle läggas upp och presenteras. Dessa planer ändrades dock lite då jag även bestämde mig för att betygsätta och lämna mina omdömen på de ölsorter som intas. Steget var därför inte stort då jag även gillar vin (helst rött) att även skapa en under-avdelning även för detta…

För den som är intresserad så kan även lite mer information och kuriosa om mig själv i egen hög person utläsas på ”Om sidan…” (denna sidan är dock ännu inte helt färdigställd men det kanske kommer några regniga dagar även i sommar då detta kan tas tag i)

Tanken med att sätta betyg även på vin som inmundigas är egentligen enbart för mitt egna icke så goda minnes skull och då jag sällan kommer ihåg (när man står där inne bland hyllorna på SB) och försöker minnas vilket av alla viner som har smakat bra eller vilket vin som var gott till den ena eller andra maträtten. 😉

Och om detta kan vara till nån glädje för nån annan också, eller som nån form av tips eller rekommendation så är det ju detta alldeles förträffligt, eller hur? (jag tar även tacksamt emot både förslag och alla ni andras omdömen enklast via kommentars-fältet och som hittas i nederkant vid varje inlägg eller via min gästbok)

Till denna vinsidan så har det även egenhändigts skapats en tillhörande och ganska enkel och 5-gradig betygsskala. Så Ladies & Gentlemen, får jag här lov att presentera min alldeles första vin-recension! :mrgreen:

Chill Out Lakes Shiraz 2010 (nr 27000) 59 kr
USA, Californien

 

 

Mitt omdöme: Ett ganska trevligt, medelmåttigt och halvfylligt vin med inte så mycket strävhet i sig. Innehåller ganska mycket fruktsyra och passar både till mat och som sällskapsdryck. Ett fruktigt vin och hyfsat billigt..

Simma lungt, inte på för djup vatten och njut gärna en del av världens alla läckerheter! (…och glöm inte berättta!)
/Fredde

P.s I dag står det ”personal-FEST” på programmet… kan ju bli att man får smaka nånting gott då också! 🙂

(Visited 21 times, 1 visits today)

2 svar på ”Chill Out Lakes Shiraz 2010 (nr 27000) 59 kr”

  1. Kul Fredde. Snart kommet recensioner på choklad o kaffe med jag lovar… Man blir skadad som konässör 😉

    Tips på underbart gott vin.
    Allegrini Appassimento 90spänn… Klockrent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *