Motörhead Shiraz 13,5% (nr 6318)

Var ett tag sedan jag skrev om nått vin som smakats men fick nu under påskhelgen prova på mitt nyinköpta hårdrocks-vin Motörhead Shiraz och som jag gissar att många redan kanske har testat.

motorhead_shirazMotörhead Shiraz 13,5% (nr 6318) 119 kr
Australien

vin_skala3_s
SB’s notering:
”Fruktig, kryddig smak med inslag av fat, mörka bär, eukalyptus och muskot.”


Mitt omdöme:

Doften är frisk, bärig och ganska tunn och där de mörka bären känns mest.

Provsmakade lite först på vinet innan maten serverades och tyckte att det kändes lite väl lätt i smaken för att passa mina smaklökar och där tankarna gick åt hållet svarta vinbär och björnbär(?).

När sedan måltiden med klyftpotatis, fläskfile och gräddsås intogs så växte faktiskt vinet till sig lite grann och smakerna gifte ihop sig väl och börjar närma sig en 4:a i skalan. Sammanfattningsvis är jag därför av åsikten att detta vinet gör sig allra bäst med mat och bör endast drickas som ”sällskapsdryck” i nödfall. Om det inte är så att man är ute efter ett lite lättare och blaskigare vin då det för den delen är ganska lättdrucket.

Kul att ha provat men inget som jag troligtvis lägger 119 kr på igen då det för egen del finns bättre val…


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 27 times, 1 visits today)

3 svar på ”Motörhead Shiraz 13,5% (nr 6318)”

  1. Bara o blunda och svälja… får inte va’ så himla knösslig,.. 😛

   Nej, ärligt talat så tyckte jag den kändes lite tam och låg på nånstans svag 3:a för min del till en början men där jag tror att den gräddiga såsen och köttet sedan spelade en väldigt stor roll och att den växte till sig rejält.

   Hade sen lite vin kvar i glaset framför tvn efter maten och då kändes den åter lite blaskig och tunn och där 119 kr definitivt är i överkant.

   1. Ja mat och vin kan ju få en helt annan karaktär på vinet. Harbara provat vinet rakt av som sällskapsvin och det passade inte mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *