Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet 13,5% (nr 6253)

Detta vintipset har jag fått ifrån ”Lasse”, en återkommande bloggbesökare och som givetvis måste provas då jag har sett att det till och med finns på hyllan i min lilla lokala butik men som för egen del hittills är oprövat. 🙂

koonunga_hillPenfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet 13,5% (nr 6253) 89 kr
Australien, South Eastern Australia

vin_skala3_s
SB’s notering:
”Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, lakrits och vanilj.”

Mitt omdöme:
Svaga dofter av plommon, mörka bär och vanilj lockar näsan närmare glaskanten till detta ganska fruktiga och allrounda vin och som enligt rekommendation gärna kan avnjutas tillsammans med en bit grillat kött.

Smaken är mycket mjuk, bärig, fyllig och välbalanserad och med ett medelstort inslag av fruktsyra och där de mörka bären, plommonen och vaniljen kommer bra överens i detta blandvin bestående av druvsorterna Shiraz och Cabernet Sauvignon. 

Överlag känns detta som ett stabilt och gott vin och som jag tror passar ganska många i smaken och därför kan vara ett säkert kort vid kompisbjudningar och andra grillmåltider. Personligen skulle jag önska mig lite mera ”action” och ett något större bett ifrån detta ganska mjuka och återhållsamma vin.

Poängmässigt landar vinet för mig på en stark trea (3+) men där en fyra inte känns alltför långt bort…


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 11 times, 1 visits today)

2 svar på ”Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet 13,5% (nr 6253)”

  1. Kul att den smakade bra. Kan tipsa om Penfolds bin 2 och Bin 28. lite dyrare men riktigt goda. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *