Dalwhinnie 15 (x2)

Helgen har nu infallit för egen del och jag hade från början tänkt mig ett prov ikväll på en eller två nyinkomna samples-prov. Men då jag nyss är hemkommen och känner mig lite halvsliten av en veckas arbete så kommer jag ikväll endast att nöja mig med att smaka av en whisky som jag fått ifrån en av AWC’s medlemmar (CPE) för ett tag sedan och som jag tidigare bara har smakat men ej ännu betygsatt.

Detta är en whisky som kommer ifrån det högst belägna destilleriet på Scotland (327 meter över havet) och där dess namn på gaeliska betyder ”mötesplatsen”. – Ok, så låtom oss då mötas, säger jag väl då! 🙂

Dalwhinnie 15

Region: Highland, Styrka: 43%, Pris: 409 kr SB-nr: nr 572

MITT TOTAL-betyg: 15,25 av 20,00 (15,50, 15,00) 

DOFT: 4,25 Mycket trevlig och där lite halvrökiga toner blandat med aprikos, päron och malt får det att vattnas i munnen och man blir nyfiken att få smaka några droppar…

SMAK: 4,00 Fruktig och mycket angenäm smak av honung, apelsin, aprikos. Tyvärr infaller aha-upplevelsen inte riktigt mer än att detta är en god och fruktig whisky och utan några större anmärkningar.

E-SMAK: 3,50 Eftersmaken är också den god och angenämt fruktig, men inte heller föga överraskande mer än att viss kryddighet kommer fram på slutet.

HELHET: 3,75 En helt ok och mycket trevlig fruktwhisky som funkar i de flesta lägen, både fredag och lördag men som inte heller sticker ut direkt åt något håll.

Notering: 120401, Privat smakad, (FAN)
Notering: 120720, Amnehärad´s Whisky Club – Whiskyafton #11, (HHM)

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *