Ledaig 10

Från Tobermorys Destilleri kommer denna mycket intressanta rökare och som var mitt egna bidrag till vår 11:e whiskyafton i Amnehärad´s Whisky Club. Med en fenolhalt på nånstans strax över 30 ppm så var ju självklart mina förhoppningar stora då jag själv är en stor fantast av rökig maltwhisky.

Då detta var min första smakade singlemalt ifrån Isle Of Mull-området så hade jag ingen aning om vartåt detta skull barka men så fort korken dragits ur och nästippen fått närma sig glaskanten så blev jag riktigt glad då detta är den typen av whisky som jag gillar allra mest då den är krämigt oljigt fet och med en härlig röksmak. På minussidan hittar man möjligtvis att den känns lite ”lätt” i smaken men jag kommer definitivt att kika på fler flaskor ifrån detta distilleri då detta för mig var en av kvällens höjdpunkter… Ett givet köp! 🙂

Ledaig 10 (x2)

Region: Isle Of Mull, Styrka: 46,3 %, Pris: 499 kr SB-nr: 85390

MITT BETYG: 17,75 av 20,00, (12,50 av 20,00)

DOFT/UTSEENDE: Bränd plast, kemisk rök, innerslang, gummi-nyans, vanilj, tjära
SMAK: Söt, krämigt oljig, fet, rök, salmiak, ”lätt” smak
EFTERSMAK: Rökt sik, kryddor, lite kort
HELHET: Bra sammansatt whisky med mycket smak, bättre utan vatten

Notering: 120720, Amnehärad´s Whisky Club – Whiskyafton #11, (FAN)
Notering: 121122, Samples Of Whisky #7, (Anders – TPWC)

2 svar på ”Ledaig 10”

    1. Ja, det är riktigt kul när det till och med smakar bättre än man har hoppats på! 🙂
      (det har ju tyvärr hänt att man blivit blåst och smakat sorter som verkligen underpresterat, gentemot ens förhoppningar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.