RSS
 

Whiskyafton 13 – Amnehärad´s Whisky Club

15 Feb 2013

Dags att lägga handen vid de sista göromålen inför kvällens kommande och efterlängtade event! Sláinte!

I mitten av februari dukar AWC upp för en ny whiskyafton med förhoppningsvis massor av gott att smaka på i whiskyväg! 🙂 Detta blir vårt 13 event med whiskyklubben som dessutom snart fyller 3 år den 14:e mars!

Själva startfältet är har ej ännu spikats utan fylls på under kommande dagar och allt eftersom medlemmarna bestämmer sig för vad de vill bidra med… En given whisky som kommer med är klubbens senaste SWF-inköp! Även ett högintressant varuprov  kommer också att provsmakas och bedömas. 😉

Bidragare: Whisky: Sort: Område: Pris:
AFR: Jura Superstition, 43% Isle of Jura 449 kr
CPE: Cragganmore 12, 40% Speyside 374 kr
FAN: Tomatin 12, 40%
Speyside 319 kr
HGU: Cragganmore 15, 46% A.D Rattray (1997) Speyside 697 kr
HHG: Glenkinchie 12, 43% Lowland 318 kr
HHM: Tomatin 25, 43% Speyside 499 kr
AWC: Glenfarclas 2000 Vintage 46% (SWF-whisky 16, 2232 btl) Speyside  599 kr
AWC:  Longmorn 16, 48%  (sb-art: 10440) *varuprov* Speyside 629 kr
Gäst(?):

 

En liten närmare presentation av sorterna som kommer att smakas:

jurasuperstition Jura Superstition 43%
“A union of two Jura malt whisky styles: one bold, strong and peated, the other warm and delicate. Superstition is a unique whisky created from the marriage of traditional Islay style peated barley and a selection of aged malts”
cragganmore12 Cragganmore 12, 40%
“SMAK: Nyanserad, maltig, fruktig, aningen rökig smak med fatkaraktär, inslag av apelsin, nötter, honung och örter.”
tomatin12 Tomatin 12, 40%
“DOFT: Elegant doft med viss rökighet och fatkaraktär, inslag av ljunghonung, apelsin och halm.”
“SMAK: Maltig, aningen rökig smak med fatkaraktär inslag av apelsinskal, halm och ljunghonung.”
cragg15_ad Cragganmore 15, 46% A.D Rattray (1997)
Fattyp: Bourbon Hogshead
Nose: Vanilla, mocha, fudge. Zesty, custard creams
Palate: Creamy mouthfeel, summer fruits, savoury biscuits
glenkinchie Glenkinchie 12, 43%
“Doft: Äpple och fruktkaka. Lite gräsig och viss fatsmak.”
“Smak: Väldigt lik doften, rund och ganska lätt. Söt, fruktig”
“Eftersmak: Lätt och rund, prexic som smaken. Lite ek i bakgrunden.”
tomatin25 Tomatin 25, 43%
SMAK: “Nyanserad, maltig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av päron, apelsin, honung, örter, hasselnötter och vanilj”
glenfarclas_vintage_2000_sw Glenfarclas 2000 Vintage 46% (SWF-whisky nr 16, 2232 btl) Speyside
Buteljerad av Svenska Whiskyförbundet och endast tillgänglig till anslutna klubbar.
Fattyp: 2 sherry butts & 1 2 Refill Sherry Hogsheads (5389, 5390, 4086, 4087)
Destillerad: June and October 2000
Filtrering: Non Chill Filtered, No Caramel
Buteljerad: November 2012
Leverantör: J. & G. Grant
Longmorn-16 Longmorn 16 48% Speyside *varuprov*
Detta är ett smakprov på en whisky som kommer att nå Systembolagets ordinarie sortiment och lanseras på den svenska marknaden den 1 mars.
“DOFT: Något söt och frisk i doften med inslag av kanel och muskot.”
“SMAK: Komplex och fyllig whisky med djup smak björnbär och eukalyptus med inslag av myntablad.”

 

Information!

Jag kan också i egenskap av webmaster för AWC-sidan avslöja att vår nuvarande whiskyklubbsida kommer att flytta in på en ny adress och med ett helt nytt utseende inom en väldigt snar framtid av en eller två dagar. Vår nya sida kommer för enkelheten och tidbesparingens skull vid uppdateringar osv. att köras med ett wordpress-upplägg liknande denna whiskybloggen. En annan bonus är att det blir lättare att kommentera/diskutera varje sort eller inlägg… Och förhoppningsvis också lite bättre struktur på sidan 🙂

awc-header

AWC´s nya adress: http://www.amneharadswhiskyclub.se (har nu öppnats!)

Glöm ej uppdatera bokmärke/favorit och ev. lägga till vår nya mailadress som hittas på inne på nya kontakt-sida!
(ev. mindre “barnsjukdomar” och ej helt fullständigt uppdaterade sidor kan ev. förekomma under en kortare tid)

Önskar mycket nöje, på återseende och väl bemött! 😉

//Fredde

 

Tags: , , ,

Kommentera

 
 
  1. Markus

    2013/01/28 kl. 20:29

    Nu vet jag ni har provning dagen innan. Men on det finns några från er som är sugna att vara med på vår provning den 16.e feb så har vi 3-platser kvar.

    Bara höra av er vid intresse.

     
    • freddeboos

      2013/01/29 kl. 10:55

      Vi tackar för inbjudan och jag skickar detta vidare…
      (är tyvärr själv upptagen detta datumet, hade varit kul annars)

       
  2. Robban

    2013/02/04 kl. 00:16

    Jag vet vilken den hemliga speysiden är, varför håller du det hemligt tillsvidare?

     
    • freddeboos

      2013/02/04 kl. 00:33

      Haha, ja det glädjer mig att se att du har gjort hemläxan…

      Vi får se, ev. kommer denna att köras som ett fullständigt blindprov då de andra medlemmarna inte vet än vilken sort det är… (om de inte kollar upp det själva)

       
      • Robban

        2013/02/04 kl. 09:50

        Hehe då var det som jag trodde då, blindprov.
        Hoppas den smakar oavsett vilket 🙂

         
        • freddeboos

          2013/02/04 kl. 11:43

          Ja, det skall bli intressant att få se vad den går för…

          När vi provar whisky i AWC brukar vi oftast köra vår sittningar enligt principen “halvt blindprov” och smaka 4 sorter åt gången. D.v.s vi vet vilka fyra sorter som är upphällda men inte i vilka glas de finns.

          Vi är av åsikten att blindprovstest är bra för då blir man inte påverkad i förhand av vare sig priset, märket eller förpackningen (vilket man lätt kan bli) utan man får helt gå på smaken, doften och utseendet.

           
          • Markus

            2013/02/04 kl. 13:39

            Tror jag oxå har koll på vilken gobit som ni ska prova 🙂
            Har enligt mina smaknoteringar 87p på den.

             
            • freddeboos

              2013/02/04 kl. 13:55

              Det är bra Markus! Det gäller att vara påläst och uppdaterad 😉 Detta är tydligen en återutgivning som skall ersätta den tidigare 15-åriga(?) om jag har fattat det hela rätt…

               
  3. AWC

    2013/02/07 kl. 08:25

    Vi släpper nu lite grann på “hemlighetsmakeriet” och presenterar även sorten för vårt varuprov… 😉

     
 
© 2011-2018 freddeboos.se