Laphroaig Brodir 13, 50,5%

Blev idag påmind när jag vid ett besök tidigare på whiskypolare Markus Öl & Whisky-blogg fick läsa om ett par samples-prov av två Glenmorangie-sorter ifrån ”Lasse” att jag själv också har kvar ett par samples ifrån samme ”Lasse” att provsmaka och som även brukar besöka min whiskyblogg här bort emellanåt.

Ärligt talat så hade jag faktiskt nästan glömt bort att jag hade denna samplen kvar då den hamnat ”en bit in i hyllan” och där den stått ända sedan före jul! Ja jag vet, det är illa, illa!! 🙂 (och sorry Lasse om du har fått vänta länge på att få höra min åsikt om denna förmodligen mycket trevliga whisky, men här kommer den nu i alla fall till sist! (vet att jag också har din ”Solera”-sample kvar men den tänkte jag spara till ett litet senare event som kanske kan bli av här på freddeboos.se nu fram på vårkanten) 

laphroaig_brodir

Laphroaig Brodir 13, 50,5% 2000 btl.

Region: Islay, Styrka: 50,5%, Pris: 899 kr SB-Art nr: – (spec. buteljering för Viking Line i 2000 st num. ex.)

MITT BETYG: 16,75 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (4,25): Det första som slår mig är att denna inte alls känns riktigt lika kraftfull i doften som andra sorter ifrån Laphroaig brukar vara. Det lite brända rökigheten med svavel finns där dock, tillsammans med citrontoner, mossa, tcp och tjära. Och det nästan obligatoriska gröna äpplet hittas även i denna versionen tillsammans med en del salta oliver.

SMAK: (4,25): I vanlig ordning levererar denna Islay-whisky bra med röksmak, lite äpple- och citronsmak och med en härlig sälta och touch av havet… Den är mycket trevlig men inte det bästa jag smakat ifrån Laphroaig då den känns lite avhuggen(?) och där man letar efter ännu mer av det goda. Tycker inte heller att ett par droppar vatten orkar locka fram det sista ur den…

EFTERSMAK: (4,00): Ett långt avslut med mycket smak av både röktoner och citrus men även där en hel del krydda kommit fram.

HELHET: (4.25): En mycket god rökwhisky men där jag personligen nästan är beredd att hålla den något mera kraftfullare och mycket råare men också yngre nya 10-åriga CS på 55,3%  framför denna. Avståndet upp till min superfavorit Laphroaig 18 känns dock som den fortfarande har en liten bit kvar till.

Notering: 130308, Sample (Lasse)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 13 times, 1 visits today)

10 svar på ”Laphroaig Brodir 13, 50,5%”

 1. Alltid kul att hitta nåt man glömt bort. 🙂 Håller med dig om denna. Inte den bästa dom har att erbjuda, jag gillar Caideas Origin väldigt mycket och den är ett par snäpp bättre än Brodir.

  1. Hehe, ja det är kul… och jag håller med dig om Caideas som är en helt fantastisk rökare. Har bara lyckats smaka en sample av denna men den tyckte jag var helt suverän och ett solklart köp om man skulle få chansen! 🙂

 2. Någon av er (som läser detta) som testat ngn av Bruichladdich Evolution Cask-flaskor?

  Funderar på att beställa PX utgåvan av den.. om den kanske kan vara ngt att ha.

  1. Jasså finns den även som en px-version också… Får nog säga att priset för den ”vanliga” inte riktigt ligger i min prisklass men det är ju klart att pensionspengarna bör ju kanske plockas ut och användas till nått roligt, medan man lever, hehe 😀

   PC 5 Evolution 1st release

   1. Jajjemen PX-versionen inköpt, kostade inte SÅÅÅ mycket.. mindre än Brodir här ovan iaf och bra mycket mindre än första releasen av PC5 som du länkade till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *