RSS
 

Laphroaig Brodir 13, 50,5%

08 mar 2013

Blev idag påmind när jag vid ett besök tidigare på whiskypolare Markus Öl & Whisky-blogg fick läsa om ett par samples-prov av två Glenmorangie-sorter ifrån “Lasse” att jag själv också har kvar ett par samples ifrån samme “Lasse” att provsmaka och som även brukar besöka min whiskyblogg här bort emellanåt.

Ärligt talat så hade jag faktiskt nästan glömt bort att jag hade denna samplen kvar då den hamnat “en bit in i hyllan” och där den stått ända sedan före jul! Ja jag vet, det är illa, illa!! 🙂 (och sorry Lasse om du har fått vänta länge på att få höra min åsikt om denna förmodligen mycket trevliga whisky, men här kommer den nu i alla fall till sist! (vet att jag också har din “Solera”-sample kvar men den tänkte jag spara till ett litet senare event som kanske kan bli av här på freddeboos.se nu fram på vårkanten) 

laphroaig_brodir

Laphroaig Brodir 13, 50,5% 2000 btl.

Region: Islay, Styrka: 50,5%, Pris: 899 kr SB-Art nr: – (spec. buteljering för Viking Line i 2000 st num. ex.)

MITT BETYG: 16,75 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (4,25): Det första som slår mig är att denna inte alls känns riktigt lika kraftfull i doften som andra sorter ifrån Laphroaig brukar vara. Det lite brända rökigheten med svavel finns där dock, tillsammans med citrontoner, mossa, tcp och tjära. Och det nästan obligatoriska gröna äpplet hittas även i denna versionen tillsammans med en del salta oliver.

SMAK: (4,25): I vanlig ordning levererar denna Islay-whisky bra med röksmak, lite äpple- och citronsmak och med en härlig sälta och touch av havet… Den är mycket trevlig men inte det bästa jag smakat ifrån Laphroaig då den känns lite avhuggen(?) och där man letar efter ännu mer av det goda. Tycker inte heller att ett par droppar vatten orkar locka fram det sista ur den…

EFTERSMAK: (4,00): Ett långt avslut med mycket smak av både röktoner och citrus men även där en hel del krydda kommit fram.

HELHET: (4.25): En mycket god rökwhisky men där jag personligen nästan är beredd att hålla den något mera kraftfullare och mycket råare men också yngre nya 10-åriga CS på 55,3%  framför denna. Avståndet upp till min superfavorit Laphroaig 18 känns dock som den fortfarande har en liten bit kvar till.

Notering: 130308, Sample (Lasse)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

Tags: , , , , , ,

Kommentera

 
 
 1. Markus

  2013/03/09 kl. 11:59

  Låter intressant. Har detta prov från Lasse med. Ska nog försöka ge mig på det ganska snart 🙂

   
 2. freddeboos

  2013/03/09 kl. 12:24

  Ja, det tycker jag… Skall bli intressant att få läsa din åsikt! 🙂

   
 3. Lasse

  2013/03/09 kl. 13:43

  Alltid kul att hitta nåt man glömt bort. 🙂 Håller med dig om denna. Inte den bästa dom har att erbjuda, jag gillar Caideas Origin väldigt mycket och den är ett par snäpp bättre än Brodir.

   
  • freddeboos

   2013/03/09 kl. 15:32

   Hehe, ja det är kul… och jag håller med dig om Caideas som är en helt fantastisk rökare. Har bara lyckats smaka en sample av denna men den tyckte jag var helt suverän och ett solklart köp om man skulle få chansen! 🙂

    
 4. Robban

  2013/03/11 kl. 15:13

  Ännu en av mina oöppnade flaskor, en vacker dag kanske man börjar öppna lite flarror!

   
 5. Robban

  2013/03/11 kl. 16:31

  Någon av er (som läser detta) som testat ngn av Bruichladdich Evolution Cask-flaskor?

  Funderar på att beställa PX utgåvan av den.. om den kanske kan vara ngt att ha.

   
  • freddeboos

   2013/03/11 kl. 18:17

   Jasså finns den även som en px-version också… Får nog säga att priset för den “vanliga” inte riktigt ligger i min prisklass men det är ju klart att pensionspengarna bör ju kanske plockas ut och användas till nått roligt, medan man lever, hehe 😀

   PC 5 Evolution 1st release

    
 
© 2011-2019 freddeboos.se