Laphroaig CS 10 y.o (batch 011) 2019 58,6%

Ifrån Islay och Laphroaig-destilleriet dök även i år denna 10-åriga och otämjda fullstyrke-rackare åter upp och kunde inköpas om man var snabb. (måhända finns det ett fåtal kvar i lagret?) En singlemalts-whisky som vanligtvis har fullt med medicinala and maritima inslag och som verkligen brukar bjuda upp till dans… speciellt om man gillar torvrök. Att man dessutom kan ro hem den för under tusenlappen är ju nästan helt obegripligt billigt.

Well, det kanske är dags att smaka på den innan jag skriver upp den för mycket… :)?

Laphroaig CS 10 y.o (batch 011) 2019 58,6%

 WHISKY: Laphroaig CS 10 y.o (batch 011) 2019 58,6%
 STYRKA: 58,6%  ÅR: 2019 ÅLDER: 10 y.o
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt PRIS: £72
 DESTILLERI: Laphroaig  SB-ART NR:
 PRODUCENT: Laphroaig  LEVERANTÖR: Laphroaig
 ÖVRIG INFO: (Sample 3:a)

 

Mina omdömen: Laphroaig CS 10 y.o (batch 011) 2019 58,6%

DOFT: Elegant men ändå så brutal rök som möter upp direkt. Det är sotigt, maritimt och jävligt gott!! Som att slicka på en brandmans arbetshandskar… Mer på djupet hittar man lite mer sherryinspirerande inslag. Här finns också en hel del träighet med lite sötma i sig. Smakgenvägen till Lapsang Souchong-te ligger heller inte långt bort. Jag älskar’t!! :)?

SMAK: Kraftfull, träfatsfruktig inledning med både söta men även en del beska tränoter för nån sekund innan kreosotfylld rökighet sveper in tillsammans med mjuk vanilj, päron, salta ostronskal och sjögräs. Lättare toffekola-nyaser kan också hittas ihop med toner av Crème brûlée. ?

ESMAK: Den höga fatstyrkan ger hela smakpaletten en rejäl punch framåt och biter ifrån samtidigt som det finns utrymme för nån liten droppe vatten om man skulle önska det. Torvrikt, rökigt och smakfullt!

HELHET: En otäjmd laphroaig likt kossor på vårbete! Det är rökigt, kraftfullt och otroligt gott!! En fulländad whisky som känns prisvärd! En rökwhisky man definitivt vill ha på hyllan!!

TOTALPOÄNG: 17,00 / 20,00

[wp_charts title=”laphroaig_cs_011″ type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”30, 25, 25, 30, 20, 30, 25, 25, 35, 15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 191121, Sample

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *